Категорије
СНП

Gdje je ministar Nurković da se oglasi oko broda „Budva“?

Prije nekoliko dana, u Hamburgu je na brodu „Budva“, koji plovi pod našom zastavom i sa crnogorskom posadom, zaplijenjeno pola tone kokaina.

Podsjećanja radi, radi se o plovilu koje je plaćeno iz državnog budžeta, a koje je napravljeno u Kini. Tradicionalno, flašu o ovaj brod razbio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, tadašnji ministar saobraćaja i pomorstva, želeći mu na taj način sreću i uspješno poslovanje, koji su očigledno izostali. Naprotiv, i „Budva“ je kao i „Jadran“ postala prevozno sredstvo za narkotike, ugled naše države je još jednom srozan u međunarodnim okvirima, a naši pomorci zbog ovakvih situacija trpe teške posljedice.

Gdje je ovih dana i šta radi Brajovićev nasljednik na mjestu ministra saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković? On se konačno mora umiješati u svoj posao i objasniti građanima kako su narkotici mogli biti zaplijenjeni na crnogorskom brodu, koji plovi pod crnogorskom zastavom i na kome rade pomorci iz naše zemlje.

Evidentno je da ne postoji sinhronizacija u izjavama direktora „Barske plovidbe“, koji je šokiran činjenicom da se na crnogorskom brodu dešavaju takve stvari, i premijera Markovića koji kaže da je „Budva“ od prvog dana data u zakup stranoj kompaniji.

Takođe, potrebno je napomenuti da su „Barska plovidba“ i „Jugooceanija“ nekada hranile trećinu Crne Gore i gradile Bar i Kotor, dok su danas urušena preduzeća koja samo podsjećaju na lijepa vremena u kojima smo živjeli.

Ne smije se dozvoliti da naši pomorci, koji časno, pošteno i savjesno obavljaju svoj posao i služe na ponos Crnoj Gori, budu prokaženi zbog izuzetaka koji rade lakše zarade i lakomstva ne prezaju od toga da ukaljaju svoj, obraz porodice i zemlje iz koje dolaze.

Dok je Veljovićeva i Nuhodžićeva policija zauzeta hapšenjem građana i progonom mitropolita Amfilohija i sveštenstva SPC zbog navodnog kršenja mjera zabrane uvedenih zbog pandemije virusa korona, njemačka policija na crnogorskom brodu pronalazi stotine kilograma droge.

Dakle, gospodo iz vlasti: ne čuvajte državu od vjerujućih ljudi, običnih građana i sveštenika. Bezbjednost, čast i ugled države morate čuvati na drugim mjestima i na drugačiji način, onako kako vi nikada nećete biti u stanju da činite.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.