Категорије
СНП

Markoviću, da li biste uopšte pričali o infektivnoj klinici da nije izbila pandemija korona virusa?

U specijalnoj emisiji, kreiranoj isključivo iz razloga da bi se premijeru Markoviću dala šansa da predstavi takozvane uspjehe svoje Vlade, čuli smo izjavu koja se tiče SNP-a i naše sugestije upućene Vladi da se provjeri gdje je novac za infektivnu kliniku u Podgorici.

Svojevrsni Markovićev monolog bilo je teško slušati, a posebno onaj dio o rezultatima njegove Vlade kada je u pitanju borba protiv korona virusa i crnogorskoj dominaciji u suočavanju sa ekonomskim problemima. Dovoljno je reći da premijer smatra da se Crna Gora sa krizom bori bolje nego jedna Amerika!

Osvrnuo se premijer ponovo na priču o infektivnoj klinici, saopštavajući da nema ništa sporno u načinu finansiranja njene izgradnje, te da Vlada čini sve da građani u najskorije vrijeme dobiju najmoderniju bolnicu.

Koliko god se trudio, Marković ne može sakriti činjenicu da je Crna Gora dočekala pandemiju korona virusa sa montažnom infektivnom klinikom koja se raspada decenijama, o čemu niko nije vodio računa. Ljekari u ovoj bolnici upozoravali su svojevremeno da nemaju dovoljno kreveta za smještaj svih oboljelih, a godinama unazad javnost zna da su uslovi u njoj katastrofalni, da nisu dostojni ni pacijenata ni medicinskog osoblja koje radi u njoj, da su bolje izgledale bolnice koje su građene u doba kralja Nikole, te da su se građani žalili na jadne obroke koje su dobijali prilikom boravka tamo.

Takođe, premijer ne može negirati da njegova DPS nije dozvolila da se u Skupštini uopšte raspravlja o povećanju zarada medicinarima , dok čelnici zdravstvenog sistema primaju hiljade eura, voze skupocjene automobile i daju visoke donacije vladajućoj partiji.

SNP CG je odgovorna partija i ukazuje na probleme i na ono što treba uraditi i mijenjati kako bi naše društvo išlo naprijed. Napad na nas od strane Markovića je znak nemoći i frustracije jer smo ga pitali gdje su pare iz budžeta predviđene za kliniku koju su građani trebali odavno da dobiju.

Markovićev sinoćnji hvalospjev, smišljen da sakrije sve propuste i nepostojanje volje da se ovo pitanje riješi, nije urodio plodom. Građani su odavno svjesni što se dešava, znaju da se radi samo o predizbornom triku DPS-a, kao što se isključivo u izborne svrhe odnedavno ponovo spominje izgradnja gradske bolnice u Podgorici. Takođe, o tome ko je neobaviješten i neuk, a rekli bismo i drzak i spreman da prikriva činjenice u ovom slučaju, ostavljamo njima da prosude.

Predsjedniče Vlade, zašto niste počeli izgradnju infektivne kllinike kada ste opredijelili novac u budžetu za tu svrhu i da li bismo danas uopšte pričali o ovom projektu da nije izbila pandemija korona virusa i uslijedile velike donacije od strane crnogorskog naroda? Jasno je da pokušavate da prenebregnete činjenicu da će, ukoliko se sakupljeni novac usmjeri na kliniku, to biti uspjeh naroda, a ne Vaš, Vaše Vlade i DPS-a.

Dakle, gospodine Markoviću, ne trudite se uzalud. Niste uvjerili ni voditeljku sinoćnje emisije u svoju priču, a kamoli građane koji znaju da vam je jedini interes opstanak na vlasti i uhlebljenje lojalnih kadrova. Na kraju, parafraziraćemo čuvenog Živka Nikolića: klinike još nema, a ka’ će ne znamo.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.