Категорије
СНП

RTCG dotakla najniži nivo do sada

Nažalost, danas je rukovodstvo i uredništvo RTCG dotaklo profesionalno najniži nivo do sada.

Ova kuća je svojim građanima Dan pobjede nad fašizmom „čestitala“ puštanjem numere pjevača iz susjedne Hrvatske, poznatog po neoustaštvu i korišćenju ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ na svojim koncertima i u pjesmama.

Da je bilo koji drugi dan izabran da ovo bude urađeno, to bi bilo skandalozno, a kamoli danas kada se sjećamo žrtve naših đedova i očeva palih za slobodu koju zahvaljujući njima uživamo. Iako je uprava RTCG saopštila da se radi o grešci, to opravdanje ne možemo prihvatiti jer je današnji incident u potpunom skladu sa njihovim višegodišnjim sramnim postupanjem, koje je sračunato da omalovažava, ponižava i nipodaštava narod Crne Gore.

Takozvani javni servis plaćaju svi građani naše zemlje i ne možemo dozvoliti da ovakva provokacija prođe nekažnjeno. Da li je primjereno da za 12 miliona eura koje prihoduje iz budžeta RTCG servira građanima ovakvu uvredu?

Najmanje što menadžment RTCG može da učini jeste da podnese ostavke, a ne da se krije iza navodne greške, pri tome ističući da u pomenutoj pjesmi nema nikakvih spornih elemenata.

Ipak, u svemu ovome ima i nečeg dobrog, a to je što se konačno vidi kakvi kadrovi rade u tzv. Javnim servisu, i šta sve od njih možemo očekivati ubuduće. Narod to prepoznaje i znaće da dâ adekvatan odgovor.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares