Категорије
СНП

Vlast da ne dijeli zdravstvene radnike ni po kom osnovu

OO SNP Bijelo Polje

Socijalističku narodnu partiju Crne Gore nimalo ne čudi činjenica ogromnog odliva medicinskih radnika iz naše države. Korona virus je trenutno zaustavio taj proces, ali i sada moramo da podsjetimo da, za razliku od crnogorskih minornih plata u zdravstvu, u zemljama evropskog standarda prosječna zarada medicinskih sestara se kreće oko 2.500 eura, dok ljekar specijalista ima preko 4.000 eura.

Naša partija je u tom pravcu više puta predlagala povećanje zarada, jer novac za to postoji, ali očigledno ne i politička volja vladajuće elite.

Ovih dana, osim naručenih aplauza vođinom majbahu, imali smo prilike da čujemo i premijerovo i ministrovo gromoglasno najavljivanje povećanja zarada svim zdravstvenim radnicima. Umjesto toga, radnici bjelopoljskog Centra za djecu sa posebnim potrebama nijesu dobili obećanih 15 posto povećanja zarade. Otvoreno pitamo zašto je to tako, da li ista praksa važi i za ostale centre ovoga tipa. Da samo podsjetimo da pomenuti centri rade u okviru Domova zdravlja, a plate primaju od Ministarstva zdravstva.

Po kom osnovu dijelite zdravstvene radnike i je li logično da svi oni dobiju obećano povećanje bez obzira na prirodu posla?

SNP poziva resorno ministarstvo i predsjednika Vlade da, makar u ovoj teškoj situaciji, ne dijele zdravstvene radnike ni po kom osnovu, jer to im ni zakoni po mjeri DPS-a ne dozvoljavaju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.