Категорије
Актуелно

Божовић: Непримјерен гест РТЦГ да емитује пјесму фашистичког пјевача; утврдити појединачну одговорност

Сматрајући непримјереним пуштање контроверзног и антисрпски и проусташки, дакле фашистички настројеног хрватског пјевача Томпсона у Јутарњем програму РТЦГ на Дан победе над фашизмом и Дан Европе изражавам протест и жаљење

Скандалозно емитовање пјесме усташког пјевача Марка Перковића Томпсона у јучерашњем Јутарњем програму Јавног сервиса Радио телевизије Црне Горе на Дан побједе против фашизма, изазвало је бројне осуде дијела јавности и опозиционих партија.

Тим поводом се на Фејсбуку огласио и амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић и написао да сматра да је потребно утврдити појединачну одговорност и адекватно је санкционисати.

“Сматрајући непримјереним пуштање контроверзног и антисрпски и проусташки, дакле фашистички настројеног хрватског пјевача Томпсона у Јутарњем програму РТЦГ на Дан победе над фашизмом и Дан Европе изражавам протест и жаљење. Поздрављам реаговање и признање грешке РТЦГ, али сматрам да је потребно утврдити појединачну одговорност и адекватно је санкционисати”, наводи се у реаговању Божовића.

Након што је јуче емитована пјесма Томпсона на РТЦГ реаговали су Грађански покрет УРА, Демокртаски фронт и Социјалистичка народна партија, Радничка партија, као и бројни истакнути интелектуалци. Реакције нијесу изостале ни на друштвеним мрежама.

Индикативно одсуство реакције „антифашиста“ Црне Горе.

Уредница Јутарњег програма Телевизије Црне Горе Марија Разић је након емитовања спота Томпсона упутила извињење цијелој јавности, те навела да је због пропуста спремна да сноси све даље консеквенце, а колегијум ТВЦГ саопштио је да је нумера емитована грешком, али напоменули и да не виде ништа СПОРНО у пјесми.

Одговорност о овом догађају мора бити утврђена, јер је ријеч о пропусту који не смије бити окарактерисан као безазлен, казали су из Савјета РТЦГ.

“Савјет РТЦГ је згранут чињеницом да је у Јутарњем програму ТВЦГ емитована нумера аутора препознатог по фашистичким изјавама, пјесмама и понашању”, навели су јуче у реаговању.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.