Категорије
Актуелно

ХОЋЕМО ДА СЕ ЧУЈЕ И НАШ ГЛАС

Од Титове виле у Игалу до Савине прошетала је вечерас група Новљана коментаришући да је окупљање било спонтано, није ни митинг нити манифестација већ окупљање због мира и за мир!
Предсједник херцегновске црквене општине Зоран Лазаревић за РТХН је објаснио је да сваки дан има свој повод па и ова мирна шетња.

-Владика Јоаникије је без икаквог разлога ухапшен. То представља континуитет односа државе према цркви. Ми смо вечерас изашли да дамо подршку њему и свештеницима који су ухапшени и то по мојим сазнањима у условима који нису достојни човјека. Нећу рећи посебно свештенства јер су и они људи. Друга ствар је да се просто не заборави да је подјелу у Црној Гори и ову рану дубоку направио Закон о такозваној слободи вјероисповести. На ту рану власт стално додаје со а ми нећемо попустити док се рана не зацијели, рекао је Лазаревић.

Отац Никола Тодоровић рекао је да сваке вечери иду у шетњу а вечерас је ту било и студената и политичара и мајки са бебама.

-Ми само желимо да се чује наш глас и да покажемо да нам је на част и понос што живимо у овом граду и имамо овакве грађане, народ који у оваквим моментима има своје достојанство да на фин начин покаже оно што мисли. Наша порука јесте не дамо светиње и не дамо владику нашега. Ово је било спонтано окупљање И да нас је неколико стотина, само стотина или само троје она је иста и издржаћемо у овој борби не да некога поразимо или понизимо већ да се сви узвисимо.
Тешка су, туробна времена, ми имамо подршку из цијелог свијета али ово је наша локална борба. Не желимо нереде, не желимо никакав проблем само не дамо светиње и наше владике-казао је отац Тодоровић.

За сутра је заказан молебан на Топлој, рекао нам је отац Зоран Миљанић.
-Свештеници ће се сабрати, молити, служити за заштиту и одбрану светиња и ослобођење наших владика и свештенства. Поштоваћемо све препоруке, а морам да кажем И да ми је вечерас заиста пуно срце јер смо били са нашом браћом и сестрама.

Izvor: https://www.rthn.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.