Категорије
СНП

Marković da ne priziva zlo svojim obećanjima!

Socijalistička narodna partija je sa ogorčenošću saslušala ekstremistički govor premijera Markovića, koji je, umjesto poziva na mir, umjesto osude policijske torture i privođenja Vladike Joanikija i našeg sveštenstva, još jednom poslao izuzetno opasne poruke u vidu nekakve spremnosti države i policije da odgovori izazovu vremena.

Je li poziv na mir slanje specijalnih policijskih snaga MUP-a Crne Gore širom Crne Gore, ili je poziv na toleranciju to što vršite pritisak na tužilaštvo da djeluju samo kad to vi od njih tražite i onako kako vama politički odgovara? Zašto su brojne afere ostale bez reakcije u trenucima kada je potrebna bila hitna reakcija tužilaštva? Zašto našu državu sve vrijeme držite sukobljenu i u podjelama?

Mi u SNP-u se slažemo sa vama da smo izloženi brutalnom napadu. Taj napad traje od vas i vaše politike preko 20 godina, i tim napadom ste našu državu doveli do ekonoskog kolapsa i posrnuća. Umjesto vašeg očekivanog osvrta i objašnjenja novog ropskog zaduživanja Vlade na čijem ste čelu, iskoristili ste složenost momenta i uputili hvale na račun pripadnika policijskih snaga. Jeste li se zahvalili na onome što prebijaju nedužnu omladinu, što hapse novinare, privode naše sveštenike kao najveće kriminalce, dok vam, sa druge strane upravo ti isti kriminalci uživaju privilegije jedne od najkorumpiranijih država na svijetu, kako stoji u međunarodnim izvještajima za našu zemlju. Nijesu Mitropolija i vjerni narod neprijatelji ove države, već upravo vi, koji ste i prije korone doveli Crnu Goru do bankrota.

Pokazali ste svoje pravo lice, gospodine Markoviću, i dokazali da vaši pozivi na mir, toleranciju nemaju nikakvog utemeljenja u djelima vas i vlade na čijem ste čelu.

Za razliku od vas, i danas je, kao i sve ovo mučno vrijeme naš Mitropolit uputio poruke mira i razuma, koje će članstvo i simpatizeri SNP-a ispoštovati do poslednje tačke i zareza. Ne trebaju nam podjele, svađe, sukobi, ni nemiri, gospodine Markoviću. Suviše smo mala država da bismo se ponovo dijelili. Niko normalan u ovoj državi ne želi sukobe i nemire. Nemojte prizivati zlo vašim opasnim obraćanjima i nemuštim pokušajima pravdanja nasilja, torture i prebijanja od strane policijskih snaga. Mi u SNP-u dobro znamo da je to teren koji vama najviše odgovara, ali ćemo, za razliku od vas, i ovog puta poslušati glas crkve, razuma, mira i zajedništva, koje je itekako potrebno ovom narodu, umornom od podjela i sukoba.

Za početak, oslobodite što prije naše sveštenstvo na čelu sa vladikom Joanikijem!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.