Категорије
СНП

Održana sjednica Kolegijuma SNP CG

SLIJEDIMO UPUTSTVA EPISKOPSKOG SAVJETA NAŠE CRKVE

Kolegijum Socijalističke narodne partije Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Jokovićem, održao je danas u Podgorici redovnu sjednicu.

Jedinstven je zaključak da Crna Gora prolazi period duboke krize, koju je prouzrokovala i svakodnevnim potezima produbljuje aktuelna vlast. Poslednja dešavanja u vezi sa hapšenjem vladike Joanikija i sveštenstva do kraja su pokazala namjere DPS-a da izazivanjem konstantnih sukoba i podjela pokuša još jednom da sačuva svoje fotelje i vlast. Očigledno da u tom pravcu ni ovoga puta ne biraju sredstva.

SNP još jednom podvlači da je sve vrijeme bio i biće uz našu crkvu, Mitropoliju crnogorsko- primorsku. Koristimo i ovaj momenat da zahtijevamo hitno oslobađanje vladike Joanikija uz otvoren poziv centrima moći da to što prije urade, jer je očigledno da ovakvo sudstvo, po nalogu pojedinaca iz DPS-a donosi isključivo političke odluke. Ovo posebno imajući u vidu činjenicu da je crkva sve vrijeme glas razuma u Crnoj Gori, koji poziva na građanski mir i toleranciju. To je i ovoga puta učinila bez obzira na nedemokratski odnos režima prema njoj. Svima je u našoj državi jasno da oni, koji su utamničili našeg Vladiku i sveštenstvo otvoreno izazivaju podjele i sukobe. To je nešto što nam nikako ne treba. Mir i sigurnost svakog građanina Crne Gore nema cijenu.

SNP smatra da su litije pokazale ljepše svijetlo naše države, jer su građani dostojanstveno i u miru poslali najljepše poruke svijetu, ujedno šaljući poruku režimu da mora povući nakaradni zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Nemiri i sukobi su hrana režima. Ne dozvolimo, poštovani građani, da nas u tu igru uvuku režimlije, jer se bliži kraj tiraniji i pogubnoj vladavini DPS-a i njegovih satelita, uz još jedan poziv da slijedimo upustva Episkopskog savjeta naše crkve, koji pozivaju na mir, dostojanstvo, ljubav i pomirenje.

Sjednici kolegijuma prisustvovao je i poslanik u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.