Категорије
Актуелно

Величанствено Беране дочекало Владику! „Они који мисле да ће понизитзи нашу вјеру, њих ће понизити Господ Бог“

Данас је дочек владике Јоаникија у Беранама

Беране је дочекало свог Владику величанственим скупом. Хиљаде грађана је присутно и скандирају „живио Владика“ и „Не дамо светиње“.

Владика Јоаникије се обратио окупљеним грађанима и поручио да ова подршка њему је подршка Цркви и вјери. Он је казао да власт користи нечисте и срамне методе против дјеце.

„Ратују са дјецом и са омладином. Пребијају дјецу и омладину. Своје нечисте и срамне методе користе против омладине. Срам их и стид било за оно пребијање дјеце!“

Он је упитао каква је то власт која деценијама ратује са Његошем и његовим гробом, а сада је кренула да ратује и са Светим Василијем Острошким.

„Али, драга браћо и сестре, они који мисле да ће понизитзи нашу вјеру, њих ће понизити Госпоод Бог.“

Данас је дочек владике Јоаникија у Беранама.

Након противзаконитог и неуставног хапшења владике Јоаникија и свештенства а после Световасиљевске литије у Никшићу, они су задржани и тек по истеку 72 часа од хапшења – пуштени на слободу. Владика се данас враћа у Беране, у манастир Ђурђеви ступови гдје је и његово сједиште – сједиште Епархије будимљанско-никшићке.

Вјерујући народ Берана припрема дочек за свог владику.

Погледајте и видео њихове величанствене заклетве:

Беране
Беране
Беране
Беране
Беране
Беране

Прегледач видео записа00:0000:09Међу вјерницима Берана су градоначелник Драгослав Шћекић, предсједник скупштине Новица Обрадовић, предсједник СНП Тихомир Богавац, секретар секретаријата за спорт Горан Фолић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.