Категорије
СНП

Pandemija je izgovor vlasti za ukidanje ljudskih prava i sloboda

Mr Miomir Mijo Vojinović, šef kluba odbornika SNP u SO Bijelo Polje povodom napuštanja sjednice lokalnog parlamenta

Odbornički klub Socijalističke narodne partije u Bijelom Polju napustio je današnje zasijedanje lokalnog parlamenta, uz podsjećanje da smo još 27. decembra odbili da učestvujemo u radu lokalnog parlamenta zbog usvajanja nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

I tada smo iskreno očekivali da će se dijalogom između vlasti i crkve doći do kompromisa, prihvatljivog za pravoslavni narod u Crnoj Gori. Umjesto očekivanog dijaloga, dobili smo koronu. Dok su narod i opozicija bili u karantinu, jedina aktivnost u državi je bila predizborna kampanja DPS-a, uz do sada neviđenu represiju, hapšenje Vladike Joanikija, prebijanje građana i privođenje novinara. Pandemija je bila i ostala izgovor vlastima za ukidanje osnovnih ljudskih prava i sloboda. Kao rezultat svega ovoga imamo svakodnevne kritike sa relevantnih međunarodnih adresa, koje govore da je naša država dotakla dno i da je dio nedemokratskih i neslobodnih zemalja.

U tom i takvom nedemokratskom ambijentu, odbornici SNP-a ne žele da daju legitimitet lažnoj demokratiji. Istine radi, odgovorno smo se odnijeli prema našim sugrađanima, i predložili paket mjera onima kojima je najpotrebnija uz pokazivanje na djelu najvećeg stepena solidarnosti i humanosti. Najoštrije smo osudili jednopartijski lokalni tim za borbu protiv pandemije.

Danas je u Bijelom Polju ostao jednopartijski parlament, uz otvorenu bojazan da i skoriji izbori budu jednopartijski ukoliko ne dođe do kompromisa i iznalaženja izlaska iz ove izuzetno teške situacije u koju nas je dovela neodgovorna lokalno-republička vlast na čelu sa DPS-om.

SNP nikada nije imala dilemu – bili smo i ostali sa narodom i dio svog naroda u Crnoj Gori!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.