Категорије
СНП

Saopštenje za javnost Medisjkog centra SNP CG

SADA I MEĐUNARODNA ZAJEDNICA VIDI PROPUSTE AKTUELNE VLASTI I DPS-a

U izvještajima relevantnih međunarodnih ustanova, ali i pojedinaca iz evropskih institucija sve više se vidi postojeće stanje u Crnoj Gori. Represija nad neistomišljenicima, političkim oponentima, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj koja je svoj puni izraz dobila prošle sedmice hapšenjem vladike Joanikija i sedam sveštenika, te progon novinara i građana zbog statusa na društvenim mrežama, stvorili su totalno haotičnu situaciju u državi koju su zvaničnici EU voljeli da nazivaju liderom u regionu u evropskim integracijama.

Da to više nije slučaj potvrdila je i poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon koja je izjavila da Crna Gora više ne zaslužuje taj epitet, uz napomenu da nijedna kriza ne treba da bude izgovor za ugrožavanje demokratskih standarda. Ona je iskazala duboku zabrinutost zbog poslednjeg izvještaja Fridom hausa koji je Crnu Goru svrstao u hibridne režime, te istakla da se je to korak unazad za našu državu, na koji se nikako ne može biti ponosan.

Ono što decenijama vidi cijela crnogorska javnost, sada vidi i međunarodna zajednica, koja sve češće ukazuje na propuste aktuelne vlasti i DPS-a. Sve više je i njoj jasno da ova vlast ne dopušta Crnoj Gori da ide naprijed, kako na unutrašnjem planu, tako i na polju napretka ka evropskim integracijama.

Uz pomenute probleme koji su naročito došli do izražaja u vrijeme pandemije korona virusa, tu su i stalno prisutni problemi, kao što su korupcija, organizovani kriminal, nepostojanje vladavine prava, v.d. stanje u velikom broju državnih institucija koje koči normalno funkcionisanje države, itd.

Socijalistička narodna partija Crne Gore godinama ukazuje na pomenute probleme i insistira na tome da naša država ne može postati istinska demokratija dok su na njenom čelu oni iz vladajućih partija predvođeni DPS-om, koji ne prezaju od toga da državu vrate u vrijeme jednopartizma kako bi osigurali sopstveno preživljavanje.

Problemi počinju sve više da se ogolijevaju i predstavnici međunarodne zajednice ih sve više uočavaju i ne libe se da kažu svoje mišljenje o njima. Nadamo se da će vrlo brzo, već na jesen, doći do promjene sistema vrijednosti i vlasti, kako bi se Crna Gora oporavila i vratila onamo gdje pripada, u evropsku demokratsku zajednicu naroda.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares