Категорије
Друштво

Општина уручила пакете помоћи за 20 породица поводом Рамазана

Због немогућности да се услед пандемије коронавируса ове године организује заједнички ифтар Општине Беране и Меџилиса исламске заједнице из нашег града, поводом рамазанског поста, предсједник општине Драгослав Шћекић је донио одлуку да се за 20 породица исламске вјероисповијести обезбиједе пакети помоћи. Истим поводом, биће обезбијеђена и финансијска помоћ за породицу Сеада Сијарића из МЗ Талум, која живи у тешким условима.

Подсјећамо, до сада су под покровитељством Општине организована три ифтара, док је ове године због забране организовања јавних окупљања, сходно мјерама НКТ-а, одлучено да тај већ традиционални догађај буде обиљежен на другачији начин.

„Заједнички ифтар је, на основу искуства од раније, прилика да се окупе пријатељи и познаници, као и сви људи чистих мисли и добре воље. Наш град може послужити као примјер другим срединама како се његује заједнички живот свих. Обезбјеђивањем помоћи за двадесет породица исламске вјероисповијести настављамо традицију и присјећамо се свих оних вриједности које Беране чине посебним”, поручио је предсједник Шћекић.

Имам Исламске заједнице у Беранама хаџи Рахим ефендија Муратовић, захвалио се предсједнику општине на овом гесту и нагласио да су се мијењала разна времена, али је суживот грађана Берана увијек био примјер другим срединама.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares