Категорије
СНП

Najoštrije osuđujemo skrnavljenje državnih simbola

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora SNP Bijelo Polje

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Bijelom Polju najoštrije osuđuje jutrošnji čin skrnavljenja državnih simbola.

Očigledno je da se ovim činom pokušavaju ugroziti međuvjerski sklad, suživot i nanijeti šteta prijateljskom i mirnom zajedničkom životu na ovim prostorima. Bijelo Polje je bilo i ostalo primjer zajedništva i kao takvo prepoznato ne samo na našim balkanskim prostorima, nego i mnogo šire.

SNP podsjeća javnost da su i u nekim ranijim periodima, uoči izbora stvarane podjele ove vrste, u kojima aktuelna vlast politički profitira, jer je to atmosfera u kojoj se oni najbolje snalaze. Mi smo i tada radili na prevazilaženju podjela i davno smo, osim državne zastave, predložili usvajanje zakonskog rješenja kojim bi naša tradicionalna trobojka kralja Nikole postala narodna zastava i time se prevazišle postojeće podjele.

Još jednom osuđujemo današnji čin i pozivamo naše sugrađane da pokažu uzdržanost i odgovornost, kao što pozivamo čelnike DPS-a da prestanu sa govorima mržnje i netrpeljivosti, koje šalju ovih dana i sve dublje dijele ovo društvo. Bijelo Polje je naš zajednički grad, kao što rezervne države, osim naše Crne Gore, nemamo.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.