Категорије
Актуелно

Berane šalje poruke suživota i međusobnog razumijevanja!

OVAKO JE BILO PRIJE KORONE: ZA IFTARSKIM STOLOM IMAM, SVEŠTENIK I PREDSJEDNIK OPŠTINE

Zbog mjera zaštite od koronavirusa, ove godine u Beranama nije organizovan četvrti zajednički iftar Opštine Berane i Medžlisa Islamske zajednice u gradu na Limu, kome su prisustvovali ranijih godina i muslimani i pravoslavci, ali i imami i sveštenici, kao i rukovodstvo Opštine Berane na čelu sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem.

Pripadnici islamske vjeroispovijesti danas slave Ramazanski bajram, jedan od dva najveća praznika u Islamu.

Opština Berane je organizacijom prvog iftara 2016. godine poslala poruku svima u Crnoj Gori, a to je da bez obzira na razlike koje imamo među nama da mi možemo da slavimo zajedno praznike, da se družimo i što je najbitnije poštujemo.

„Mijenjala su se razna vremena, ali je suživot građana Berana i međusobnog razumjevanja uvijek bio primjer drugim sredinama…Nastavimo da njegujemo sve one vrijednosti koje naš grad krase i čine posebnim“, samo su neke od poruka sa zajedničkih iftara od ranije u Beranama.

Možemo zajedno, a svojim primjerom to pokažimo i ubuduće. Bez obzira na sva aktuelna dešavanja, nastavimo da živimo normalno i da proslavljamo našu vjeru, svako svoju, na najbolji mogući način.

Podsjećamo da je Opština Berane ove godine zbog nemogućnosti da usled pandemije koronavirusa organizuje zajednički iftar, povodom ramazanskog posta, obezbijedila pakete pomoći za 20 porodica islamske vjeroispovijesti. Istim povodom, uplaćena su novčana sredstva jednoj porodici koja živi u teškim uslovima.

Fotografija sa zajedničkog iftara iz 2017. godine.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.