Категорије
СНП

Ne dozvolimo da nas režim dijeli po bilo kom osnovu

Nikola Milićević, predsjednik Asocijacije mladih SNP CG

Mladi Socijalističke narodne partije duboko su nezadovoljni stanjem u svojoj državi. Sama činjenica da preko 70 posto naše omladine želi da napusti Crnu Goru, govori o tome da se aktuelna vlast ne bavi problemom odliva mladih kadrova, i da politika DPS ovih dana pokazuje svoje pravo lice.

Mladima je konačno jasno da je zalaganje režima za koncept građanske države trenutno i lažno, jer je očigledno da su oni glavni i direktni stvaraoci atmosfere u kojoj se lome i uništavaju ideje antifašizma, na kojima postoji i djeluje savremena Evropa i svijet. Promoteri podjela koriste napade na Srpsku pravoslavnu crkvu da ubiju sve vrijednosti Crne Gore, te da prave navodnu, lažnu sliku ko je za a ko je protiv države.

Izjava premijera Markovića poslije šenlučenja 21.maja, tuče i haosa po Nikšiću i Baru, te prijetnji našim sveštenicima da „imamo divnu omladinu koja čuva istinske vrijednosti Crne Gore“, govori o tome da bezočne podjele, kojima se služi DPS ne donose dobro nikome, a ponajmanje nama mladima.

Mladost SNP neće biti dio takve atmosfere. Mi želimo da, na krilima njegoševske Crne Gore kreiramo neki novi, povoljniji ambijent za nas i društvo u cjelini. Ne želimo kriminalno društvo, u kojem su ljudi na funkcijama samo puki izvršioci nečijih naloga.

Želimo državu bez korupcije, u kojoj partijska knjižica DPS-a ili SD-a neće predstavljati ulaznicu za posao i radna mjesta. Očigledno da samo nova vlast, bez trenutne parlamentarne većine, može krenuti u rješavanje nagomilanih ekonomskih, socijalnih i političkih problema. Mi želimo da gradimo novu Crnu Goru, hoćemo poštene institucije, vladavinu prava, želimo poslove i radna mjesta, hoćemo budućnost, kojom će se ponositi nove generacije i pokoljenja. Poharana i opljačkana Crna Gora, nažalost, nasleđe je koje nam ostavlja trenutni režim, s kojim će novije generacije i buduća nova vlast morati da se suoče već od narednih izbora.

Pozivamo svoje vršnjakinje i vršnjake da svi skupa nikada više ne dozvolimo da nas ovaj režim dijeli po bilo kom osnovu. Mi smo budućnost ove države, želimo evropski život u našoj kući – Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.