Категорије
Друштво

Ош ,,Илија Кишић”: међународни успјех Јоване, Милице и Ивана

Наставничка мрежа током пандемије окупила је наставнике Западног Балкана са жељом да им у новој и не баш пријатној ситуацији пружи подршку кроз размјену материјала и идеја за реализацију наставе на даљину размјену информација, сарадњу, али и психолошку потпору.

Циљ Мреже је и подстицање и јачање дјечијег ликовног и литерарног стваралаштва на даљину, па је расписала јавни позив за све ученике основних и средњих школа региона на тему:,,Планета дише у истом ритму”.

Међународни стручни жири, два дана након што је конкурс завршен, за категорију старијих разреда основне школе издваја и похваљује 26 ученика. Тако су се на списку похваљених под називом „Поезија и проза“, шири избор стваралаца, нашла имена и радови троје ученика из ОШ ,,Илија Кишић”: Jована Поткоњак, ученица VIIIa и Милица Радуловић и Иван Меденица из VIa.

Међународни стручни жири 16. маја саопштио имена финалиста. Међу побједницима конкурса нашли су се радови ученика из РС Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе.  Награђене су и двије ученице из ОШ,,Илија Кишић”, Јована Поткоњак, за поезију и Милица Радуловић за прозу.

Менторка Тамара Комар каже да је вјеровала у квалитет радова својих ученика, али и да је пријатно изненађена успјехом који су остварили одмјеравајући своју литерарну снагу са вршњацима из региона.Она истиче неуморну Жељану Радојичић Лукић која је са својим сарадницима стала на чело тренутно највеће и најживље, па и највеселије балканске зборнице и не може да не помене несебичну Ивану Вању Милић, администраторку Мреже за Црну Гору, без чије се техничке подршке литерарни радови зеленичких ученика Јоване Поткоњак, Милице Радуловић и Ивана Меденице не би нашли међу награђенима, односно похваљенима.

Izvor: https://www.rthn.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.