Категорије
Актуелно

Damjanović: Od uvođenja mjera NKT-a podnijete 1.182 krivične prijave

On je pozvao Upravu policije i da u najbržem mogućem roku rasvijetli fašistički vandalizam u Piperima i bilo gdje drugo i skrnavljenje nadgrobnih spomenika

Službenici uprave policije su od uvođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti do 14. maja 2020, podnijeli 1.182 krivične prijave, saopštio je u Skupštini nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

Prema podacima koje je Damjanović dobio od policije, krivične prijave su podnijete protiv 1.755 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela protiv zdravlja ljudi i ostala djela vezana za bolest COVID 19.

„Ovo je tri promila ukupnog stanovništva Crne Gore, velika cifra možda i najveća u Evropi. Očekujem od predlagača zakona o amnestiji da pažljivo razmotre amandmane koje smo podnijeli jer ako je intencija da se rastereti zatvori koji su nedovoljni sa kapacitetima i da se ispoštuju preporuka Savjeta Evrope onda moramo da pokažemo milost i prema ovim licima od kojih je veliki broj krivično gonjen kao treći u automobilu, 15 minuta na klupi poslije 11 sati,  deset kilometara van grada i sl“, rekao je Damjanović tokom rasprave o Predlogu zakona o amnestiji.

On je pozvao Upravu policije i da u najbržem mogućem roku rasvijetli fašistički vandalizam u Piperima i bilo gdje drugo i skrnavljenje nadgrobnih spomenika.

„I svi mi da zastanemo sa crtanjem onoga ko je mogao to da uradi. Jer kako neko crta mogućeg izvršioca tako neko može da kaže vidite možda je to i podmetnuto namjerno od strane nekoga ko želi da napravi haos u Crnoj Gori“, rekao je Damjanović.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.