Категорије
СНП

SNP neće dozvoliti pljačkanje društvene imovine

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane

Nastavlja se otvorena hajdučija i uništavanje preduzeća. Slika poštenih radnika koji štrajkuju i traže mukom zarađene plate nije mogla mimoići ni Berane. I po ko zna koji put gledamo obespravljene radnike kako tragaju za pravdom, sa jedne strane, i tužnu činjenicu da se rasprodaju i krčme i djelovi onog što je preostalo u ovom preduzeću.

OO SNP Berane u potpunosti podržava stav da se iznađe način da se radnicima najvećeg autoprevoznog preduzeća na sjeveru Crne Gore isplate 24 zarade, dnevnice, kao i poveže radni staž.

Takođe, podržavamo radnike i u njihovim zahtjevima da tužilaštvo ispita dešavanja u ovoj firmi. Podsjećanja radi, nekadašnji „Jugoprevoz Berane“, a zatim i „Ivangrad prevoz“ je poslije stečaja postao Simon Vojaž, a direktor tog preduzeća je visoki funkcioner DPS-a, predsjednik OO DPS Petnjica i prvi čovjek lokalnog parlamenta ove opštine Mehmed Meša Adrović. Prosto je nevjerovatno povjerovati činjenicama da je račun pomenutog preduzeća blokiran oko godinu dana na iznos od oko 222.000 eura, a da bez obzira na blokadu iskazuju stanje na računu od 35.000 eura. Uz sve to, na navedeni kredit od 2,5 miliona eura nisu ni prikazali trošak kamate. Ovi podaci bi u demokratskim zemljama bili sasvim dovoljan signal da se državni organi pozabave slučajem poslovanja u ovoj firmi.

Mi u SNP-u vrlo dobro znamo da gdje god funkcioneri DPS-a imaju udio ili vlasništvo, tu teško da su čista posla. Ali i danas poručujemo da ćemo pomno pratiti dalja dešavanja i u ovom i u drugim preduzećima, ukazivati na marifetluke, i koliko bude u našoj moći, ne dozvoliti da se putem pljačkaških privatizacija, otimaju društvena preduzeća i dobra.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares