Категорије
СНП

I nakon šesnaest godina od pogibije Duška Jovanovića pitanje je isto – ko ga je ubio?

Danas se navršava šesnaest godina od mučkog ubistva Duška Jovanovića, urednika dnevne novine Dan, nekadašnjeg istaknutog poslanika Socijalističke narodne partije, čiji je bio jedan od osnivača.

Duška Jovanovića sa najvišim pijetetom pamte i pamtiće njegovi prijatelji iz Socijalističke narodne partije sa kojima je bio na istom putu pravde i istine, boreći se za pravednu i slobodnu Crnu Goru.

Boli činjenica da ni danas, šesnaest godina poslije, nema javno saopštene istine o tome ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega. Novinarstvo u Crnoj Gori u jednom dijelu je i dalje zarobljeno od strane onih koji imaju moć nad narodom, koji kupuju svoje partijske pobjede novcem građana i diktiraju uslove življenja, zadovoljavanjem svojih ličnih potreba i onih u svom najbližem okruženju.

SNP u spomen na Duška Jovanovića, simbola istine i pravde, ističe da pravda i sloboda moraju biti promovisani kao osnovni postulati novinarske profesije, a novinari moraju imati elementarno korektne uslove za rad, kako bi se očuvali kriterijumi i kvalitet profesionalne etike.

Podsjećamo da put do istine u Crnoj Gori nikada nije bio lak, a za slobodnu riječ davalo se mnogo, nekad i život, kao što je to uradio Duško. Nema potpune slobode medija dok se u potpunosti ne razriješe slučajevi napada na novinare i dok nalogodavce i izvršioce ubistva Duška Jovanovića ne stigne ruka pravde.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.