Категорије
Актуелно

Mitropolit Amfilohije: Izbezumljena crnogorska vlast hoće da otima svetinje!

Mitropolit Amfilohije je rekao da je Sveti Arsenije izuzetna ličnost, onaj koji je ponio krst Hristov, na kome su se ostvarile Gospodnje riječi: Ako mene goniše i vas će goniti.

“I on je gonjen i progonjen, već i kao arhiepiskop žički, kada je zgonjenja i stradanja Crkve Božije morao da pređe iz Žiče u Peć i da tamo sagradi crkvu Svetih apostola i Svetoga Vaznesenja, na temeljima drevne crkve iz 5 – 6. vijeka. To njegovo djelo je ostalo živo svjedočanstvo, evo, do naših vremena. A i njegovo stradanje”, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

I manastir Crnča, u kojem se upokojio, i Pećka Patrijaršija, rekao je Mitropolit rušeni su i razarani kroz istoriju.

“I njegov grob je stradao u Pećkoj patrijaršiji, pa je u 18. vijeku morao da bude prenijet i sakriven u ove naše krajeve, u manastir Dovolju”, rekao je Vladika.
Govoreći o svetiteljevom stradanju kroz vjekove, Mitropolit Amfilohije je naglasio da je došao u Podgoricu da nas blagoslovi i utvrdi u vjeri u živoga Boga.

“Da svojom ljubavlju, i do smrti i poslije smrti, u nama utvrdi ljubav prema živome Bogu i jednih prema drugima – tu vječnu ljubav, bogoliku, hristoliku ljubav, bogočovječnu ljubav, nebesku ljubav”, poručio je Mitropolit Amfilohije.

Rekao je da je Sveti Arsenije došao da posvjedoči Boga i onima koji su u naše vrijeme otuđili od Boga i od Crkve, koji su u naša vremena ubijali njegove naslednike episkope i sveštenike.

“I daj Bože da se opamete oni koji progone Crkvu Božju, koji su izbezumljeni, koji hoće da otimaju svetinje Božje. I daj Bože da Gospod urazumi i one koji su sada na vlasti da ne otimaju svetinje, da se i oni vrate svetinji Božjoj, Crkvi Božjoj koja ovdje postoji vjekovima”, poručio je Vladika Amfilohije.

Izvor: Borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.