Категорије
Актуелно

Пендрек демократија: Полиција опколила зграду Општине Будва и шатор у којем треба да се одржи сједница!

Јаке полицијске снаге групишу се око зграде Општине Будва и импровизованог шатора у којем треба да се одржи сједница Скупштине тог града

Јаке полицијске снаге групишу се око зграде Општине Будва и импровизованог шатора у којем треба да се одржи сједница Скупштине тог града.

Независни одборник Стеван Џаковић је одлучио да се мимо воље грађана прикључи ДПС-у у рушењу легалне власти у Будви.

Царевић: Ово је окупација

Градски менаџер, Мило Божовић је током сукоба с полицијом рекао да полиција нема овлашћење и рекао грађанима да уђу у зграду Општине.

Након тога је дошао Царевић који је био на састанку са једним од лидера Демократског фронта (ДФ) Андријом Мандићем и рекао полицији да се склони и да их пусти да раде.

Полиција се још увијек налази испред зграде Општине.

Царевић

Царевић је казао је да је ово окупација и да неће пристати да раде док је оклопљена полиција око скупштинске сале.

Царевић је тражио и број директора Управе полиције, Веселина Вељовића.

Након што су дошли одборници Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД) , Црногоске и независни одборник Стеван Џаковић, предсједница УО Медитеран рекламе Веселинка Калезић казала је да је њу синоћ полиција привела на информативни разговор.

Пејовић: Џаковић је био дрогиран и отет

Лидер будванских Демократа, Мијомир Пејовић је затражио да сједница Скупштине општине Будва на чијем дневном реду је разрјешење градоначелника Будве, Марка Царевића, буде одложена јер је, како је рекао, независни одборник Стеван Џаковић био дрогиран и отет.

Сједници је претходио хаос зграде Општине гдје је интервентна јединица покушала да растјера окупљене грађане.

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић је у Будви и тренутно је на састанку са градоначелником Будве, Марком Царевићем.

Фото: Вук ЛајовићПредсједник СО Будва Крсто Радовић заказао је наставак 33. сједнице за данас са почетком у 13.30 часова у монтажно/демонтажном објекту постављеном на платоу испред зграде Општине, на којој ће бити ријечи о разријешењу предсједника општине, Марка Царевића.

Како је казао за портал РТВ Будва предсједник СО Будва Крсто Радовић, ова одлука је донешена на колегијуму којем су присуствовали чланови колегијума свих партија.

Подсјетимо, 33. сједница Скупштине општине Будва прекинута је јуче прије почетка расправе о смјени предсједника Општине Марка Царевића, јер се о разрјешењу нису претходно изјаснили надлежни одбори.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.