Категорије
Друштво

РАДЕВИЋ: БЕРАНЦИ ДА СЕ ОКРЕНУ БЕРАНАМА, ЗАУСТАВИМО БОЈКОТ НАШИХ ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА

Држава својим потезима удара и на духовне вриједности Берана које представљају уједно и саставни дио туристичке понуде. Све то је разлог више да се сви Беранци окрену Беранама и супротставе бојкоту наших потенцијала“, поручује директор Туристичке организације Иван Радевић.

Под слоганом „Упознај Беране”, локална Туристичка организација покренула је акцију са циљем да што више посјетилаца привуче на сјевер Црне Горе. У том правцу они су позвали све Беранце који живе на страни, да одмор проведу у свом завичају и да, довођењем својих пријатеља и других гостију, дају допринос ублажавању последица које је изазвала појава коронавируса. Казали су да ће на тај начин вратити дуг родној груди и показати економски патриотизам.

„Данас бројни Беранци живе изван свог завичаја, и то не само у окружењу, него и широм свијета. Знам да већина њих свој родни град носе дубоку у срцу и радују се сваком његовом напретку. Међутим, многи од њих су минулих година, из оправданих разлога, љетовали на неким другим дестинацијама и тамо остављали одређени дио новца. Под слоганом „Упознај Беране”, ми их позивамо да ове године дођу у свој завичај и да иницирају долазак и других заљубљеника у природне љепоте који нијесу из ових крајева, како би бар донекле ублажили последице које оставља појава пандемије коронавируса. Тако ће показати економски патриотизам и ставити до знања да заједнички можемо да пребродимо тешке ситуације и дамо додатни подстицај развоју туризма“, нагласио је директор Туристичке организације Иван Радевић.

Он је казао да је разлог више да се поменута акција подржи то што, како је навео, држава има маћехински однос према Беранама по питању улагања у потенцијале који су важни за адекватну валоризацију природних и других љепота.

„Раније смо наводили да се ове године из државног буџета неће уложити ниједан цент за унапређење туристичке понуде на подручју општине Беране. Сад се суочавамо са затварњем граница према Србији, гдје живи мноштво наших завичајаца. Држава својим потезима удара и на духовне вриједности Берана које предстваљју уједно и саставни дио туристичке понуде. Све то је разлог више да се сви Беранци окрену Беранама и супроставе бојкоту наших потенцијала“, казао је Радевић и нагласио да гости имају шта да виде у Беранама и да ће се увјерити да ово подручје има веома повољне услове за развој читавог спектра савремених видова туризма.

„У нашем крају има толико природних драгуља да их је тешко побројати. Имамо ријеке и планине које нуде бројне изазовне и узбудљиве садржаје. Ту су и традиционално гостопримство домаћина и услужни и смјештајни капацитети, што све заједно гарантују добар ужитак. Зато ко год дође неће се покајати“, поручио је Радевић.

Концертима привлаче госте

Иван Радевић је нагласио да је у минулом периоду Беране препознато као центар музичких збивања на сјеверу Црне Горе. Истакао је да се на тај начин афирмише и музички туризам.

„Годинама, под покровитељством или у организацији Општине Беране, Туристичке организације и Центра за културу, организовани су квалитетни и различити музички садржаји који су привукли хиљаде и хиљаде посјетилаца, не само из Берана, него из читавог окружења. Тај тренд планирамо да наставимо и наредном периоду и да и на тај начин дамо допринос употпуњавању туристичке понуде. Од тога ћемо сви заједно имати користи, јер гђе год се повећава циркулисање људи ту има и бенефита и других погодности“, навео је Радевић.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.