Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Herceg Novi

OPŠTINA HERCEG NOVI ĆE NASTAVITI DA RJEŠAVA STAMBENA PITANJA IZBJEGLIH I RASELJENIH LICA

Šefica Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi i šefica Kluba odbornika SNP Herceg Novi Dragana Sanišić juče je posjetila članove porodica izbjeglih i raseljenih lica kojima je Opština Herceg Novi omogućila rješavanje stambenih pitanja kroz Regionalni stambeni program.

Za vrijeme ratnih dešavanja tokom devedesetih godina veliki broj izbjeglih i raseljenih lica se doselio u Herceg Novi, te je Opština Herceg Novi još 2013. godine aplicirala za sredstva za potrebe rješavanja stambenih pitanja ovih porodica. Intenzivnim radom i zalaganjem sekretarke za lokalnu samoupravu Vesne Samardžić, kroz sve faze ovog projekta u prethodnim godinama, sada sa zadovoljstvom možemo reći da je 64 građana dobilo krov nad glavom i time rješilo jedno od glavnih egzistencijalnih pitanja.

Ispred Opštine Herceg Novi obratila se Dragana Sanišić koja je uz čestitke i želju za dobrim zdravljem ovim porodicama istakla da je njihov cilj, a koji je danas postignut, bio da doprinesu rješavanju stambenih pitanja za najugroženije porodice koje su kao izbjeglice i raseljena lica za vrijeme ratnih dešavanja devedesetih godina izbjegle u Herceg Novi. Prije dva mjeseca okončana je procedura kupovine 22 stana i 22 porodice su uselile u svoje stanove, što je izuzetno značajna stvar za Opštinu Herceg Novi, a svima nam predstavlja i lično zadovoljstvo.

Učešćem u Regionalnom stambenom programu Opština Herceg Novi još jednom potvrđuje svoju opredijeljenost da doprinese unaprijeđenju kvaliteta života naših sugrađana, kao i mogućnostima za dalji rad i samozapošljavanje. U prilog tome ide i činjenica da je opština učestvovala u obezbjeđenju grantova od po 1.000 dolara za svaku porodicu koja je iskazala spremnost da pokrene sopstveni biznis.

Zadovoljstvo zbog učinjenog ne znači i kraj našem poslu. Odmah nastavljamo sa daljim aktivnostima i radimo na zbrinjavanju još 24 izbjegličke porodice. Njima ćemo već naredne godine obezbjediti krov nad glavom i na taj način u značajnoj mjeri doprinijeti kvalitetu njihovog života. Ovim putem Socijalistička narodna partija pokazuje odgovornost prema poslu koji vrši i zadacima za koje se zalaže u kontinuitetu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.