Категорије
Актуелно

Митрополит Амфилохије: Народ хоће литије

“А народ то хоће. Мене упорно, гдје год дођем, то питање питају. Ја им кажем – то је ваше. Ако народ хоће крсне ходове, који трају 700 година овдје, сигурно је да ће се они наставити”

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије најавио је јуче наставак литија, истакавши да никада није “спречавао народ да ради божје дјело”.

Ако народ хоће литије – нека иде у литије, казао је он јуче након литургије коју је служио у манастиру Стањевићи код Будве.

А народ то хоће. Мене упорно, гдје год дођем, то питање питају. Ја им кажем – то је ваше. Ако народ хоће крсне ходове, који трају 700 година овдје, сигурно је да ће се они наставити”.
Он је оцијенио да је настављен прогон цркве и да је неразуман поступак власти да поднесе кривичну пријаву против свештеника Слободана Зековића, због организовања литије одржане након службе у Храму Св. Јована Владимира, пренијеле су Вијести.

“То је очевидно, и то управо православне цркве, Митрополије црногорске, цркве црногорске. То је једина партија на свијету на челу које су безбожници, атеисти, који хоће да стварају цркву. Таквога неразумља нема у Европи и свијету. И још сам ја митрополит у тој земљи”.

Упозорио је да садашња власт на братомржњи и богомржњи темељи будућност Црне Горе.

“Не може то тако… Разумни људи то никада нијесу радили у Црној Гори, нигдје у свијету. На тој матрици држе власт. Тако владају”.

Izvor: https://www.in4s.net


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.