Категорије
СНП

Vrijeme je da se smanji putarina za Sozinu

U ranijim sazivima Skupštine Crne Gore tadašnji poslanik SNP CG Vasilije Lalošević predlagao je da se građani Bara oslobode obaveze plaćanja prolaska kroz tunel Sozina, koja u oba pravca iznosi pet eura. Ovo iz razloga što je, po samom priznanju čelnika Monteputa, tunel sam sebe otplatio.

U evropskim gradovima na nekim tunelima postoji praksa da se oni ne naplaćuju, dok naše vlasti uopšte ne razmišljaju o tome kako da olakšaju građanima Bara i Ulcinja.

Važno je napomenuti da tunel Sozina godinama pozitivno posluje i ima dobit od nekoliko stotina hiljada eura. Prema dostupnim podacima, izgradnja Sozine je koštala oko 75 miliona eura, a ta cifra je već prije nekoliko godina premašena.

Smanjenje putarine trebalo bi u prvom redu da se odnosi na lokalno stanovništvo koje je primorano da svakodnevno prolazi kroz Sozinu, a potom i na sve državljane Crne Gore.

Ono što je poznato jeste da Monteput u prosjeku od naplate putarine kroz Sozinu ima godišnje prihode oko sedam miliona, ili mjesečno oko 550 hiljada eura, što znači da je dobit u iznosu od 1,6 miliona zapravo ista koliko i putarina koju naplate za tri mjeseca.

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da je vrijeme da se misli na građane, a posebno na one koji žive u blizini tunela i koji ga svakodnevno koriste, te da se putarina smanji kako bi im se olakšale prilike i omogućilo da vode pristojan život.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.