Категорије
СНП

Umjesto da budu uzor ostalima senatori DRI zloupotrebljavaju pozicije

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra neprimjerenim način na koji su senatori Državne revizorske institucije dobili stambene kredite. Dozvoliti da ljudima koji rade u ovoj instituciji bude u startu otpisano 80 odsto duga predstavlja otvorenu diskriminaciju i vrijeđanje inteligencije građana Crne Gore.

Kako se drugačije može opisati situacija u kojoj senatori DRI plaćaju rate kredita u rasponu od 11 do 17 eura mjesečno, dok rate naših sugrađana iznose i po nekoliko stotina eura, što ih često dovodi do vrlo teške finansijske situacije? U tom smislu, posebno je problematična praksa finansiranja adaptacija stambenog prostora senatorima DRI za koje premjer i obračun radova takođe plaća država.

Mišljenja smo da Državna revizorska institucija nema legitimitet da od bilo koga traži obezbjeđenje kvalitetnog nadzora nad datim stambenim kreditima jer ni sama ne daje primjer kako bi u ovim situacijama trebalo postupati. Naprotiv, senatori DRI su na ovaj način još jednom pokazali da privilegovani pojedinci u Crnoj Gori mogu sebi da dozvole gotovo sve, dok su obični građani prinuđeni da sve to plaćaju iz svog džepa.

Naročito je važno naglasiti da se na osnovu ovakvih kredita ne može izvući bilo kakva ekonomska korist za društvo. Naprotiv, s obzirom da država ne može vratiti ni glavnicu dodijeljenih sredstava, jasno je o kakvom se gubitku narodnog novca radi.

Umjesto da DRI bude ta koja će upozoravati da su ovakvi krediti štetni za budžet, ona čini suprotno, ostavljajući građanima i međunarodnoj javnosti sumnju da se ni u ovoj instituciji, koja bi po mnogim pitanjima trebalo da bude uzor ostalim, stvari ne rade po zakonu, objektivno i transparentno.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares