Категорије
Актуелно

Otac Gojko Perović odgovorio vlastima: Vaša ponuda je neiskrena, nastavljamo litije!

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kaže da je ponuda Vlade Crne Gore Mitropoliji da se primjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti odloži neiskrena i neodrživa i da će litije biti nastavljene.

On je komentarišući izjavu crnogorskog premijera Duška Markovića o tome šta je nuđeno SPC za Sputnjik rekao da je bolje da Marković nije ni pominjao taj razgovor jer je ponuda koju su on i predsjednik Crne gore iznijeli predstavnicima Mitropolije “neiskrena i neodrživa” i da je protekao u “neprimjerenoj atmosferi”.

Otac Gojko je precizirao da je na tom sastanku održanom prije nekoliko dana vlast ponudila crkvi da primjena zakona odloži dok se o njemu ne izjasni Ustavni sud i Sud u Strazburu.

Kako je naveo, procedura u Ustavnom sudu nije vremenski ograničena dok Sud u Strazburu odlučuje samo u slučajevima kada se zakon već primjenjuje.

“Sastanak o kome je danas govorio Marković je protekao je u atmosferi koja je bila neprimjerena i crkva upravo zbog toga nije htjela da izlazi u javnost sa detaljima sastanka i zbog same teme razgovora”, rekao je Perović.

Takođe, je naveo da je zloupotreba i dezinformacije javnosti kada se kaže da je crkva najavom litija ugrozila pregovore.

“Oni su ugroženi jer Vlada već primjenjuje ovaj zakon”, poručio je otac Gojko.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.