Категорије
Актуелно

Одржана трибина „Нека буде борба непрестана“

У организацији Српског покрета „Његош“ и ЈУ „Центар за културу“ Беране синоћ је у сали ове установе одржана јавна трибина под називом „Нека буде борба непрестана“. Трибини су присуствовали предсједник општине Драгослав Шћекић и предсједник СО Беране Новица Обрадовић.

Српски покрет „Његош“, основан је 2019. годинe са два основна циља: прво, да духовно, културно и материјално оснажује српско етничко биће Црне Горе, односно да јача његову сигурност и самопоуздање у одбрани и очувању сопственог идентитета и друго, да допринесе развијању и учвршћивању, у савременом културном и друштвеном контексу, српске самосвијести, као и успостављању народног јединства у Црној Гори, на основама дјела Петра II Петровића Његоша.

Одржана трибина "Нека буде борба непрестана"

Све ово што се дешава, а посебно у погледу поништавања и затирања српског националног и културног идентитета, даје за право да се сматра да је и Његошева ријеч, којом је насловљена  трибина, „Нека буде борба непрестана“, и дан данас актуелна, као и онда када је изговорена„, речено је на трибини на којој су говорили Југослав Благојевић, Милутин Мићовић, Веселин Матовић, Милица Бакрач, Дарко Јововић и Дамјан Ћулафић.

Након завршетка трибине организовано је потписивање приступнице Покрету.

Од броја потписаних приступница зависиће и формирање посебног одбора Покрета у Беранама.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.