Категорије
СНП

SNP poziva opoziciju na sastanak

Predsjednik Socijalisitičke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković uputio je predsjednicima parlamentarnih opozicionih stranaka u Crnoj Gori, Andriji Mandiću, Aleksi Bečiću, Dritanu Abazoviću, Milanu Kneževiću, Nebojši Medojeviću, Miodragu Lekiću, Draginji Vuksanović, Goranu Daniloviću i Maksimu Vučiniću, poziv na sastanak povodom najnovijih dešavanja u Budvi, gdje je grubo narušena narodna izborna volja i upotrebljena brutalna policijska sila, čime je učinjena nelegitimna okupacija zgrade SO Budva, a čelnici lokalne samoprave uhapšeni i prebijeni.

SNP smatra da je potrebno da se u susret predstojećim parlamentarnim izborima, opozicija okupi i porazgovara o cjelokupnom društveno-ekonomskom ambijentu u kojem se nalazi naša država. Takođe bi trebalo i zajednički razmotriti uslove izbornog procesa koji se bliži, kao i učestvovanja u njemu ili eventualnog bojkota istog.

Svjedoci smo da je pred nama neizvjestan društveno-ekonomski period. U Crnoj Gori ne postoji usaglašeno izborno zakonodavstvo, pa je potrebno razgovarati o zajedničkom odgovoru opozicije.

SNP poziva crnogorsku opoziciju da pokaže da može, hoće i mora da napravi Crnu Goru boljom nego što je ova koju je kreirala aktuelna vlast i da kaže veliko ne klasičnoj diktaturi aktuelnog režima.

Potrebno je razgovarati i zbog toga što su sve institucije koje odlučuju o regularnosti izbora u vd stanju, pa je samim tim upitna i legitimnost jesenjih izbora.

Ovaj poziv SNP-a je odraz njene iskrene volje i spremnosti da svi zajedno pokušaju izvršiti pritisak na aktuelnu vlast ali i da se ukaže međunarodnim predstavnicima na nelegitimnost institucija sistema, elemente diktature, ali i volje da kreira izborni okvir koji obezbjeđuje ravnopravnost svih.

SNP predlaže da se sastanak održi u ponedeljak 22. juna, u prostorijama SNP CG pod Goricom u Ulcinjskoj 7a, u 12 časova.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.