Категорије
Друштво

ОТВОРЕН ПАРК КОД ЛИМА У МЗ СТАРИ ГРАД

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, амбасадорка Турске у Црној Гори Сонгул Озан и координатор ТИКЕ за нашу земљу Мухамед Унал, данас су обишли и званично отворили парк код Лима у МЗ Стари град, чије је уређење финансирала поменута Турска агенција за међународну сарадњу и координацију.

Предсједник општине захвалио се ТИКИ на уложеним средствима, односно што су препознали значај овог пројекта. Посебну захвалност је упутио турској амбасадорки на данашњој посјети Беранама.

Уређење парка у самом центру града значајно је прије свега за нашу дјецу, због садржаја за њих, а онда и за све грађане Берана. Ово је само један у низу појеката који Општина реализује у сарадњи са Тиком, тако да сам сигуран да ће их у будућности бити још више на корист свих грађана Берана”,казао је предсједник Шћекић и похвалио сарадњу пројектног тима Општине и поменуте турске агенције.

Отворен уређени парк код Лима у МЗ Стари град

Амбасадорка Турске, Сонгул Озан је истакла да је реализација овог пројекта потврда добре континуиране сарадње Општине Беране и ТИКЕ.

Ово је још један успјешно реализован пројекат у Беранама, тако да је ово само наставак добре сарадње са локалном управом у овом граду„, казала је амбасадорка.

Она је честитала Црној Гори и њеним грађанима што смо постали прва држава у Европи која се изборила са коронавирусом, истичући да после тога зелене површине добијају још већи значај.

Координатор ТИКЕ, Мухамед Унал захвалио се предсједнику општине и његовом тиму, као и грађанима Беранама, на заједнички спроведеном пројекту који је добио још већи значај након завршетка пандемије.

„Задовољни смо што смо на једној значајној локацији у центру града, заједно са партнерима, реализовали овај пројекат, у оквиру којег је урађен нови систем за наводњавање, расвјета, обновљен је комплетан мобилијар (клупе и корпе за отпад), а направљено је и посебно игралиште за дјецу“, нагласио је Унал.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares