Категорије
СНП

Afera „Spisak“objelodanila čime je sve DPS spremna da se služi da bi zadržala vlast

Ako dosadašnje skandalozne afere „Snimak“, „Koverta“ i brojne druge nisu bile dovoljne da ubijede domaću i međunarodnu javnost u to kako DPS dobija izbore u Crnoj Gori, afera „Spisak“ bjelodano pokazuje čime je sve aktuelna vlast spremna da se služi kako bi zadržala svoj status.

Sada je jasno da Demokratska partija socijalista ima pristup podacima o građanima koji nisu dostupni ostalim partijama preko biračkog spiska, a u bazi koja sadrži te podatke procjenjuje da li će ih građani glasati na izborima. Naime, podaci kojima raspolaže DPS sadrže i ime oca i rođeno prezime, do kojih se može doći samo preko Centralnog registra stanovništva koji vodi MUP, što je još jedna u nizu klasičnih zloupotreba po kojima je DPS postao prepoznatljiv širom Evrope.

Osim državnih resursa, ministara i funkcionera koji zloupotrebljavaju svoje funkcije u cilju vođenja predizborne kampanje, stotina tajkuna i preduzetnika koji sipaju novac vladajućoj partiji, kupovine odbornika i poslanika, te crnih fondova, DPS na svojoj strani ima i podatke na osnovu kojih planira i obezbjeđuje svoje izborne „pobjede“.

Socijalistička narodna partija Crne Gore je mnogo puta ukazivala na zloupotrebe koje vrši najveća partija i upozoravala da se takvoj praksi mora stati na kraj kako bi se obezbijedio minimum demokratskih uslova za održavanje fer i slobodnih izbora. U ovakvim uslovima, a naročito posle sramnih događaja u Budvi kada je pogažen parlamentarizam i pokazano da u Crnoj Gori ne postoji ni D od demokratije, postavlja se pitanje svrsishodnosti izlaska na namještene i unaprijed pokradene izbore.

Zbog toga, SNP CG još jednom poziva opozicione kolege da se što prije sastanemo i dogovorimo se o pružanju zajedničkog odgovora DPS-u, kako bi se osiguralo da dešavanja u Kotoru i Budvi, „Snimak“ i „Koverta“ ne postanu standardi demokratskog poretka u Crnoj Gori. To dugujemo našim građanima koji već tri decenije čekaju prijeko potrebne promjene i nadaju se boljim vremenima za sebe i svoju djecu.

Foto DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.