Категорије
СНП

Povećanje troškova za plate ukazuje na mogućnost zloupotreba u predizborne svrhe

Bogdan Božović, odbornik SNP CG u Skupštini Glavnog grada Podgorica

Prema rebalansu budžeta u odnosu na plan, predviđeno je povećanje bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca u iznosu od 82.400. eura. To je u suprotnosti sa deklarisanom politikom gradske uprave u pogledu smanjenja troškova.

Dok je praksa u svijetu da se zbog novonastale ekonomske krize prouzrokovane pandemijom virusa smanjuju troškovi ili u najmanju ruku ne povećavaju, kod nas je suprotna situacija. Ako se planira smanjenje poreza, taksi itd, nije jasno kako je moguće povećavanje troškova u Upravi lokalnih javnih prihoda po osnovu stavke ostali izdaci u iznosu od 15.000 eura.

Službi gradonačelnika su smanjeni troškovi sa 60.000 na 40.000 eura, a ukazivali smo u prethodnom periodu da su oni previsoki i da nije bio neophodan rebalans budžeta da se oni snize na pristojan nivo.

Povećanje troškova prisutno je i kod službe za međunarodnu saradnju u ukupnom iznosu od 25.250 eura. Konkretno, stavka ostale usluge u okviru rashoda za usluge je povećana za 29.000 eura, pa postavljamo pitanje na osnovu čega je taj iznos povećan, koje su to usluge koje iziskuju toliko povećanje?

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.