Категорије
Друштво

Ambasador Ruske federacije u CG Vladislav Maslenikov primio delegaciju SOBNOR-a CG u Podgorici

U sjedištu ambasade u Podgorici ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov sa saradnicima primio je predsjednika SOBNOR-a Crne Gore Radojicu Radojevića i sekretarku SOBNOR-a Radmilu Čagorović, gdje je održan i prijateljski sastanak.

Sastanku su prisustvovali zamjenik ambasadora Vladimir Gurko, savjetnik Nikolaj Rudajev i šef kabineta Kiril Kirzha, treći sekretar u ambasadi.

U prijateljskom razgovoru dogovoren je dalji tok saradnje u cilju poštovanja i očuvanja mira u svijetu, njegovanju svijetlih tradicija NOR-a i slijeđenju tekovina rata i revolucije.

Predsjednik SOBNOR-a Crne Gore, Radojica Radojević se zahvalio na prijemu i u svom obraćanju čestitao izbor ambasadora Maslenikova, upoznao prisutne sa istorijatom ove organizacije, budućim planovima i poželio ugodan boravak u Crnoj Gori. Radojević je istakao značaj ruskog naroda koji je herojskom borbom dao najveći doprinos na tlu Evrope u slamanju fašizma i nacizma u II svjetskom ratu.

Pozdravljajući delegaciju SOBNOR-a Crne Gore, ambasador Maslenikov u svom prigodnom obraćanju istakao je da je u današnjoj situaciji u svijetu važna zajednička saradnja svih veteranskih organizacija u cilju mira, sprečavanja oživljavljanja fašizma i terorizma u svijetu i očuvanja istorijske istine za buduće generacije i nadu da će u budućnosti veterani različitih zemalja, kao jedinstvena porodica, posvetiti sve svoje napore očuvanju mira i dobrobiti svih naroda.

Opšti je zaključak prisutnih da je velika odgovornost naše generacije i naših mladih pokoljenja da sačuvamo ideju antifašizma i borimo se za svijetle i časne tekovine NOB-e, jer braneći i čuvajući ideju antifašizma branimo našu budućnost i čuvamo ponos slavnih predaka koji su nam ostavili u amanet da čuvamo stečenu slobodu. U ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori bio je srdačan, topao i drag doček, te dogovrena svečanost u vezi dodjeljivanja 22. jubilarne medalje povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom, veteranima SOBNOR-a Crne Gore od strane Ruske Federacije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.