Категорије
Друштво

Herceg Novi više neće biti žedan

IZRADA PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA LUŠTICE, VRIJEDNOSTI 7,8 MILIONA U ZAVRŠNOJ FAZI, DANIJELA ĐUROVIĆ ISTIČE

HERCEG NOVI – Projektna dokumentacija vodosnabdijevanja poluostrva Luštica procijenjene vrijednosti 7,8 miliona eura, koji će zajednički realizovati Opština Herceg Novi i Vlada u završnoj je fazi.

Sistem bi trebalo da bude povezan na novu trasu regionalnog vodovoda, a podsjećamo, radovi na priključenju Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja počeli su krajem maja.

Prema riječima Danijele Đurović, potpredsjednice Opštine, građani Herceg Novog već nekoliko decenija izdvajaju sredstva za ovu namjenu.

-To smo dugo čekali. Ostali smo geografski poslednja opština na Crnogorskom primorju, koja se priključuje na regionalni vodovod. Opština Herceg Novi već nekoliko godina ima uredno snabdijevanje vodom iz Bilećkog jezera, kao i sopstvenog izvorišta Opačica. Sa druge strane, cijenimo da jedna od najvećih prednosti za lokalnu samoupravu mogućnost vodosnabdijevanja iz dva pravca. Projekat omogućuje dodatnu sigurnost vodosnabdijevanja cijele opštine, smatra Đurović.
Dodaje da Herceg Novi ima prioritet u infrastrukturnom razvoju poluostrva Luštica,koji predstavlja jedan od najatraktivnijih potencijala za privlačenje investicija u oblasti turizma. A poluostrvo nema tekuću vodu.

– Upravo nove količine vode iz regionalnog vodovoda biće usmjerene na vodosnabdijevanje poluostrva Luštica. U tom pravcu Opština radi i svoj dio radova na poluostrvu. Sada smo u finalnoj fazi završetka projekta razvođenja vode preko teritorije cijele Luštice. Vrijednost budućih radova je 7,8 milona eura. Vjerujem da ćemo sa Vladom već od jeseni moći da krenemo u odabir izvođača i da počnemo sa radovima i realizacijom tog dijela projekta, navela je Đurović.

Podsjetila da je, da je decembra 2013. godine potpisan sporazum o realizaciji projekta povezivanja Opštine Herceg Novi na Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, koji je u ime Herceg Novog potpisao tadašnji predsjednik Opštine Dejan Mandić.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares