Категорије
Култура

„Dianova“ magija plesa na Kanli kuli

Poslije dvanaest godina, kada su prvi put na Kanli kuli održali koncert slaveći titulu svjetskog prvaka, “Dianovi” mali umjetnici i večeras su na drevnoj kuli dokazali da su šampioni umjeća, talenta, nevjerovatne ljubavi prema plesu…. Na taj način, obilježili su svoj 15 rođendan i gradu poklonili koncert.

Koncert je organizovan uz podršku Opštine Herceg Novi, Konzulata Republike Srbije u Herceg Novom i JUK Herceg fest.

Mjere koje su na snazi bile su maksimalno ispoštovane te je koncert pratio tačno određeni broj gledalaca koji je propisan.

Istina, kako rekoše, večerašnji koncert su sa nestrpljenjem očekivali, sa potajnom zebnjom i strepnjom da li će uspjeti da budu pred publikom zbog svega što se dešavalo u prethodnom periodu, ali su uspjeli i još jednom pokazali šta znači biti svjetski šampion i kako to izgleda kada imate tim! Medalje i pehare odavno ne broje, kažu da im prijaju ali da je bitnije nešto drugo – ono što se stvara među djecom a to je zajedništvo, sloga, ljubav i razumjevanje, prijateljstvo i za godine koje slijede ma gdje da krenu iz ovog grada.

Poput profesionalaca, na sceni se smjenjivalo 90 učesnika, tokom 19 koreografija: Performans, Faded, Sve bi seke ljubile mornare, Moontrance, Rum dum dum, To this day, Once upon a time, We are, Where to go, Natural, In this shirt, One, Bureleska, Sugar plum fairy, Aqua, Igra malih labudova, Afrika, Revolting, Nine.

Rođendanski koncert počeo je čestitkom mladim baletskim umjetnicama, koje KSC Diano školuje u saradnji sa Umjetničkom školom za muziku i balet “Vasa Pavić” iz Podgorice. Čestitala im je direktorica Diana Antonija Novoselac.

Prvi razred baletske škole završile su Mina Grgurević, Nina Nikolić, Nikolina Radan, Nina Jelić, Ksenija Radović, Ksenija Deretić, Andrea Radojević.

Drugi razred Mina Aničić i Alisa Kuricina

Treći razred: Antonija Urdešić, Asja Radojević, Marija Gardašević, Ksenija Tomašević, Lana Pečurica, Viktorija Jovanović

Četvrti razred: Katarina Jovanović, Ksenija Jovanović i Marija Popova

Peti razred baletske škole završila je Ines Vukalović, a šesti Ines Pestorić, Anđela Radojičić, Mia Podovac i Iva Kulinović.

Premda je za svima nama neki čudan period koji je bio ispunjen drugačijim osjećanjima, neizvjesnošću, vijestima, Diano ni tada nije odustajao, nisu prestajali da rade, roditelji nisu odustali od podrške, odgovorili su nekim novim oblikom treninga, svu snagu i umjeće i volju prebacili on line i radili. Kreativnosti nije nedostajalo ni u jednom trenutku, istakli su mali umjetnici.

Diano, srećan rođendan!

Izvor: https://www.rthn.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.