Категорије
СНП

U biračkom spisku preko 60 hiljada fantom birača

Socijalistička narodna partija Crne Gore neće dozvoliti da se krađom preko biračkog spiska mijenja izborna volja građana, ukoliko se odlučimo za izlazak na izbore.

Podsjećanja radi, broj upisanih birača od parlamentarnih izbora 2001.godine do ovih, zakazanih za 30.avgust 2020. godine porastao je tačno za 93.559 birača, što je za rubriku „vjerovali ili ne“, od 447.673 birača te 2001. do nevjerovatnih 541.232 !!!

Prema podacima sa popisa stanovništva iz 2011. godine, broj stanovnika u Crnoj Gori je iznosio 620.029, dok je po podacima MONSTAT-a u januaru 2020. godine broj stanovnika Crne Gore iznosio 621.873. Istovremeno, prema podacima Evropske komisije, broj djece od 0 do 17 godina u Crnoj Gori sredinom 2016. godine je iznosio 138. 219 ili 22,2 posto od ukupnog broja stanovnika. Kad se doda broj djece koja na dan izbora nemaju pravo glasa jer nisu navršili 18 godina, dolazimo do približnog broja od oko 142 hiljade stanovnika Crne Gore koji nemaju pravo glasa.

Prostom računicom, sabiranjem broja maloljetnih građana Crne Gore i punoljetnih građana koji su upisani u poslednji birački spisak Crne Gore, dolazimo do ukupnog broja od 683.000 građana Crne Gore.

Pitamo gospodu iz DPS-a, odnosno MUP CG, koji obavlja ovaj prljavi posao, ko su više od 61.000 upisanih birača koji nisu stanovnici Crne Gore i po kom osnovu su stekli pravo glasa?! Birački spisak je, to je svima jasno u našoj državi, jedno od osnovnih oruđa preko kojeg DPS otvoreno manipuliše i uz pomoć kojeg opstaju na vlasti.

I bez obzira što je DPS u nokdaunu, ne možemo dozvoliti sebi luksuz da neko ko je ogrezao u korupciji i kriminalu počne izbornu trku sa preko 60 hiljada glasova prednosti.

Mnogo i za ovakav posrnuli i odlazeći režim. Još jednom upozoravamo i predstavnike međunarodnih zvaničnika da ovoga puta nećemo dozvoliti krađu i da smo spremni na sve načine da branimo svaki glas.

SNP poziva sve ostale opozicione subjekte da skupa dogovorimo način zajedničkog djelovanja i time ne dozvolimo još jednu izbornu prevaru i krađu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.