Категорије
СНП

Odbornik SNP u Danilovgradu neće prisustvovati sjednici lokalnog parlamenta

“ Ovim putem obavještavamo javnost da nećemo prisustvovati današnjem zasijedanju SO Danilovgrad, izražavajući time svoj protest i revolt zbog brutalnog nasilja koje DPS sprovodi nad legalno i legitimno izabranim vlastima u Budvi.

Ako se u parlamentima, koji treba da budu hramovi demokratije, umjesto argumenata koriste pendreci, suzavci, privatna obezbjeđenja i batinaši, onda je obesmišljen svaki politički dijalog i svaka politika. Kako voditi raspravu sa DPS-om u Danilovgradu kada ista partija u Budvi, zloupotrebljavajući policiju, tužilaštvo, pa i kriminalne strukture, primjenjuje golu silu nad našim kolegama odbornicima? Zamislite državu u kojoj je legalno izabranim predstavnicima građana zabranjen ulazak u parlament od strane neidentifikovanih, neovlašćenih lica, pod maskama. Zamislite državu u kojoj se ponovo, po ko zna koji put, grubo krši izborna volja građana, i vlast uspostavlja i smjenjuje političkom korupcijom.

Zamislite državu u kojoj se kontinuirano privode, hapse i zatvaraju odbornici i poslanici, bez skidanja imuniteta, samo zbog svog opozicionog djelovanja. Zamislite državu, kandidata za EU i “lidera u regionu”, u kojoj se krivično gone crkveni velikodostojnici i nedužni građani, samo zato što su na miran i dostojanstven način stali u odbranu slobode vjere i osnovnih ljudskih prava. Ušli smo u zonu ogoljene tiranije i apsolutizma jednog čovjeka i s njim interesno povezane grupe ljudi, koji devastiraju sve institucija i svaki oblik političkog života. Izražavamo apsolutnu solidarnost i zajedništvo sa našim kolegama i prijateljima iz Budve u njihovoj pravednoj borbi za očuvanje Ustava, zakona i osnovnih postulate demokratije.

Samo istrajno i zajedno do slobodne Crne Gore, bez kriminala i korupcije, za našu zajedničku, a ne privatnu državu, za vladavinu institucija, a ne kriminalnih grupa, za jednaka prava za sve!

Dragan Bojović, DF
Pero Radonjić, DF
Branislav Ivanović, SNP
Darko Dragović, nezavisni odbornik“

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.