Категорије
СНП

Borimo se za državu u kojoj će svaki građanin biti slobodan

Danas je održana sjednica OO SNP Gusinje, na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija. Sjednici su prisustvovali predsjednik SNP CG Vladimir Joković, potpredsjednici Dragan Ivanović i Dragoslav Dado Šćekić i sekretar IO GO SNP CG Dragan Vukić. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OO SNP Gusinje Lakić Babović.

Jedna od tema sastanka bila je loša ekonomska situacija u Gusinju, ali i u cijeloj Crnoj Gori. Prisutni članovi su potencirali problem velike nezaposlenosti u ovom gradu koji dovodi do raseljevanja i masovnog odlaska mladih ljudi, što postaje ozbiljna teškoća i na nivou cijele države. Vlast ne čini ništa da bi stanovnicima sjevernog regiona omogućila bolji život i radna mjesta i da bi ih motivisala da ostanu u svom zavičaju.

Ukazano je da u lokalnoj samoupravi radi samo jedan pravoslavac, što nije nikako dobro za multikulturalni i multivjerski sklad koji bi trebalo da postoji u našoj zemlji.

Članovi OO SNP Gusinje su dali punu podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj u daljim aktivnostima vezanim za neophodnost izmjene spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je duboko uznemirio i podijelio građane Crne Gore.

DPS i njeni sateliti će nakon izbora otići u prošlost i postati samo ružna uspomena na vrijeme u kojem građani nisu mogli da ostvare svoja osnovna prava i da uživaju slobodu koja je svojstvena svakom čovjeku.

Promjene su neminovne i SNP CG neće zagovarati, niti zagovara revanšizam ni prema kome, već će se boriti za državu jednakih šansi za sve, u kojoj će svaki građanin moći da se osjeća slobodno i da se razvija po svojoj mjeri.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.