Категорије
Актуелно

Тиранија у усијању: Ухапшени Здравко Касалица и његова супруга

Предсједник СОВЦГ Здравко Касалица је молио да њега ухапсе умјесто његове супруге, да га лишавају слободе невиног, да зна зашто то чине: зато што је Србин; зато што је неизмерно привржен прогоњеној СПЦ за коју је спреман да жртвује и свој живот. Након што су му руке везали лисицама, изрекао је: “Ноћас сте сахранили патриотизам у мени према оваквој Црној Гори, којој сам часно служио цијели свој живот”

Адвокат Владан С. Бојић обавијестио је јавност да су синоћ, у Лименци, неосновано лишени слободе супружници: адв. Македонка Касалица и Предсједник Синдиката Одбране Војске Црне Горе Здравко Касалица.

Бојић истичче да је тзв. задржавање је услиједило након претреса адвокатске канцеларије адвокатице Касалице, изузимања списа, рачунара, уређаја и њихових саслушања у својству грађана.

„Стављено им је на терет “нешто као” утаја пореза и фасцинирајуће ступидно конструисано “прање пара преко суда”. Наиме колегиница је успијевала у бројним споровима заступајући разне запослене против “државе” . Конкретно на основу правноснажних и извршних пресуда црногорских судова колегиница је остварила права својих клијената.

Цијелим овим подухватомх је по мојим неформалним сазнањима руководио путем телефона, а доцније и доласком у чувену Лименку Специјални тужилац Саша Чађеновић.

Након претреса адв. канцеларије колегиници је, иначе тешко нарушеног здравља, позлило, па је прије саслушања интеирвенисала Хитна помоћ, а након вишечасовног саслушања, одмах по лишењу слободе, полиција је пребацила је у Ургентни центар.

Председник СОВЦГ Здравко Касалица је молио да њега ухапсе умјесто његове супруге, да га лишавају слободе невиног, да зна зашто то чине: зато што је Србин; зато што је неизмерно привржен прогоњеној СПЦ за коју је спреман да жртвује и свој живот. Након што су му руке везали лисицама, изрекао је: “Ноћас сте сахранили патриотизам у мени према оваквој Црној Гори, којој сам часно служио цијели свој живот”.

Владан С. Бојић

Према мом мишљењу, у радњама и околностима који су стављени на терет нема ничега што би могло представљати биће ма којег кривичног дела. Тзв. задржавање је одређено без икаквог смисла и елементарне логике, а о праву, неозбиљно би било ма шта умјесно проговорити.

Сматрам да је хапшење колегинице било само провидан параван за хапшење Здравка Касалице. Онај ко је ово пројектовао није мислио ништа добро држави Црној Гори.

Јако сам забринут што је овим репресивним чином Црна Гора неповратно одведена на погубну странпутицу, саму литицу општег понора. И да нагласим, све ово што се јуче и до поноћи дешавало, не може се никаквим правом и законима објаснити.“, закључио је Бојић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.