Категорије
СНП

Vlast nastavlja sa torturom nad svojim građanima

POD HITNO OSLOBODITI BRAČNI PAR KASALICA

Tortura režima se nastavlja, što samo govori u prilog tome da je im je kraj sve bliži. Što više DPS primjenjuje represivnih metoda, toliko je više slobodnog naroda.

Predsjednik Sindikata odbrane Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica uhapšen je zbog toga što časno obavlja svoju dužnost, voli svoju državu i brani svetinje kao i stotine hiljada časnih građana. Uz to, bez ikakvog pravnog osnova, mimo svih zakona uhapšena je i Makedonka Kasalica, samo zato što je supruga predsjednika Sindikata Vojske Crne Gore. Da pozavide i oni koji su 1948.godine hapsili, privodili i batinali. Bruka i tragedija za državu, koja pledira da bude dio demokratske evropske porodice.

Svi u Crnoj Gori jasno vide neprincipijelnost u radu tužilaštva. Dok ne reaguju na brojne afere koje potresaju našu državu, ekspresno reaguju samo kada i kako od njih traži vladajuća partija. Hapse ljude zbog objava na društvenim mrežama, ljude koji mirno protestuju, časne i poštene pripadnike Vojske, samo zato što su uz Crkvu i narod. Preduzimanje niza represivnih mjera pravdaju navodnom zaštitom države od od onih koji bi da je “sruše”. Zabranili su slobodu okupljanja, slobodu kretanja, slobodu govora, ostalo je da nam zabrane pravo na život dostojan čovjeka. E to im nećemo dozvoliti!

Dok časne pripadnike Vojske privode, opoziciji i vjernom narodu uskraćuju sva prava, po Beranama šeta nekadašnji “bijeli orao”, sprovodeći partijske aktivnosti i pokušavajući da zaliječi partijske rane. Za njega se odavno zna da voli da mijenja kape i da je spreman na sva nepočinstva da bi zadržao lične privilegije. Zaboravlja propali nosilac ordena Svetog Save da je blizu kraj njegovom ministrovanju, da sva policijska tortura, prebijanja i hapšenja ne mogu zaustaviti i ućutkati narodnu volju i glas. Vidi i on, ali i rukovodstvo DPS-a, da stotine časnih porodica, koje su nekada glasale partije na vlasti uviđaju pogubnost tiranijske politike i svakim danom napuštaju brod koji neumitno tone, brod koji je vjerovao da se korupcijom, kriminalom, kupovinom glasova, prekrajanjem istorije i prebijanjem, može u nedogled kreirati izborna volja građana.

SNP zahtijeva pod hitno oslobađanje bračnog para Kasalice kao i svaki drugi pokušaj disciplinovanja bilo kojeg pripadnika Vojske, jer im i Ustav i zakoni ove države garantuju slobodu vjeroispovijesti i izražavanja mišljenja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.