Категорије
Актуелно

Episkopski savjet SPC: Zbog povratka virusa molebani se odlažu privremeno

„Iako smo imali mogućnost da molebane održimo ispred hramova, i čvrstu namjeru da tom prilikom ispoštujemo naredbe zdravstvenih institucija, cijenimo da su okolnosti takve, da osim poštovanja propisa treba pokazati primjer uzdržanja i strpljenja“

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori saopštio je danas da privremeno odlaže molebane koji se u Crnoj Gori održavaju u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Uoči sjutrašnje nedjelje 5. jula i u njoj najavljenih molebana u crkvenim portama širom Crne Gore, obavještavamo sveštenstvo, vjernike i građanstvo, da takva sabranja privremeno odlažemo. Ovo činimo zbog ozbiljnosti opšte zdravstvene situacije u zemlji i povratka zloćudnog virusa koji opet, ovdje u Crnoj Gori, odnosi ljudske živote. Iako smo imali mogućnost da molebane održimo ispred hramova, i čvrstu namjeru da tom prilikom ispoštujemo naredbe zdravstvenih institucija, cijenimo da su okolnosti takve, da osim poštovanja propisa treba pokazati primjer uzdržanja i strpljenja. Formalno-pravno imamo proglašen kraj epidemije, i pravno utemeljenje da naše opravdane proteste nastavimo, ali faktički, bolest se vratila među nas i ona trenutno napreduje“, ističe se u saopštenju.

Izvor: Vijesti

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.