Категорије
Актуелно

Македонки и Здравку Касалици одређен притвор, официру синоћ позлило током саслушања

Подсјећамо, синоћ су, у Лименци, неосновано лишени слободе супружници: адв. Македонка Касалица и Предсједник Синдиката Одбране Војске Црне Горе Здравко Касалица

У згради Специјалног државног тужилаштва (СДТ) у Подгорици још траје саслушање адвокатице Македонке Касалице, а инспектори су њеног супруга предсједника Синдиката Војске Црне Горе (ВЦГ) Здравка Касалицу одвезли у Ургентни блок Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ), након што му је позлило током саслушања, сазнају „Вијести“.

Адвокатица Македонка Касалица доведена је вечерас око 21 сат на саслушање у Специјално државно тужилаштво (СДТ).

Њеном супругу, предсједнику Синдиката Војске Црне Горе (ВЦГ) Здравко Касалица, саслушање је почело у 19. часова.

Њима је одређено задржавање од 72 часа. Прегледач видео записа00:0003:57

Подсјећамо, они су синоћ, у Лименци, неосновано лишени слободе.

Адвокат Владан С. Бојић истакао је данас да је тзв. задржавање је услиједило након претреса адвокатске канцеларије адвокатице Касалице, изузимања списа, рачунара, уређаја и њихових саслушања у својству грађана.

„Стављено им је на терет “нешто као” утаја пореза и фасцинирајуће ступидно конструисано “прање пара преко суда”. Наиме колегиница је успијевала у бројним споровима заступајући разне запослене против “државе” . Конкретно на основу правноснажних и извршних пресуда црногорских судова колегиница је остварила права својих клијената.

Предсједник СОВЦГ Здравко Касалица је молио да њега ухапсе умјесто његове супруге, да га лишавају слободе невиног, да зна зашто то чине: зато што је Србин; зато што је неизмерно привржен прогоњеној СПЦ за коју је спреман да жртвује и свој живот. Након што су му руке везали лисицама, изрекао је: “Ноћас сте сахранили патриотизам у мени према оваквој Црној Гори, којој сам часно служио цијели свој живот”.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.