Категорије
Актуелно

Radoš Raičević, bivši odbornik: DPS udara na porodicu, zbog odluke da napustim partiju moju sestru su smijenili sa mjesta glavne sestre u beranskoj bolnici

„Nema više stajanja iza lažnih poruka očuvanja države i nezavisnosti, jer je upravo oni uništavaju – svi to vidimo. Nema više straha, jer za čast se moramo boriti. Uvijek za spas Crne Gore, za njen i napredak svih nas! Ne damo Svetinje!“

Reagovanje Radoša Raičevića, bivšeg člana i odbornika Demokratske partije socijalista u lokalnom parlamentu, na Odluku o razrješenju glavne sestre-tehničara Opšte bolnice u Beranama, prenosimo integralno:

„Želim da upoznam crnogorsku javnost sa ružnim i još jednim u nizu DPS poteza, koji je odgovor na moj postupak (odlazak iz DPS-a), na koji sam sve ponosniji, a koji za posljedicu ima smjenu Branke (Raičević) Delević – moje sestre, sa mjesta glavne sestre – tehničera u Opštoj bolnici u Beranama.

Naime, juče sam upoznat sa rješenjem koje je potpisao direktor Opšte bolnice u Beranama, dr Budimir Dabetić, u kojem se navodi da se Branka Delević razrješava sa mjesta glavne sestre bolnice, što za mene nije bilo neočekivano, jer je bilo pitanje trenutka kada će se na nas pomenuta interesna partija obrušiti, poslije moje neopozive ostavke na mjesto odbornika i članstvo u DPS-u.

Ovo je u stvari pravo lice DPS-a, partije prepoznatljive po korištenju svima dobro poznatih nečasnih metoda političkog prevaspitavanja građana Crne Gore.

Uz svoj ranije javno iznešeni stav, i ovu koristim priliku da ponovim, meni i mojoj porodici nije bitna bilo kakva pozicija ili namještenje.

U našim srcima i dušama je vjekovno biće Crne Gore, a da budem iskren, danas sam i ponosniji i sigurniji da će ovaj narod odbraniti svoje svetinje, a samim tim i svoje ime i istoriju. Jer čast i obraz, nemaju cijenu!

Kada u svom ranijem obraćanju rekoh, „Poručujem im da sam spreman da ponesem svoj krst i njihove etikete“, upravo sam mislio na ove a i gore stvari, no u slavu Boga i Crkve njegove Svete – nema toga krsta koji se ne može ponijeti!

Evidentno je da su ovo poslednji potezi nenarodne i nedržavne vlasti na izdisaju, zbog čega javno pozivam sve časne članove DPS-a, kojih ima u ovoj partiji, da se pridruže i podrže uzvišenu borbu naše Mitropolije crnogorsko primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori – za odbranu SVETINJA.

I na kraju, ukazujem da ovaj postupak odnarođene vlasti pokazuje jasno da smo mi njima samo predmet, tj. igračka u rukama određene grupe ljudi, spremnih na sve zarad opstanka na vlasti i očuvanja ličnih i porodičnih privilegija.

Kod toga, zapitajmo se koliko istine ima u njihovom saopštenju, datom nakon mog napuštanja DPS-a, kada kažu, „mi ne proganjamo one koji promijene partijska uvjerenja“?

Nema više stajanja iza lažnih poruka očuvanja države i nezavisnosti, jer je upravo oni uništavaju – svi to vidimo. Nema više straha, jer za čast se moramo boriti.

Uvijek za spas Crne Gore, za njen i napredak svih nas! Ne damo Svetinje!“.

Izvor: Berane online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.