Категорије
СНП

Odgovor Ministarstvu unutrašnjih poslova

I DALJE IZBJEGAVATE DA ODGOVORITE OTKUD 541.000 BIRAČA

Drago nam je što smo resor Mevludina Nuhodžića konačno natjerali da počne da se bavi onim što mu je nadležnost i za šta su njegovi zaposleni plaćeni od strane građana. Sigurni smo da je svakome u Crnoj Gori jasno da je sređivanje nepravilnosti u biračkom spisku, njegovo stavljanje na uvid javnosti i vršenje neophodnih izmjena ono što je potrebno raditi manje od dva mjeseca do izbora, a ne progoniti sveštenike, prebijati opozicionare i slobodne građane, hapsiti čitave opštine i rušiti manastirske konake.

U svom taksativnom navođenju mjera koje su navodno preduzete u pogledu biračkog spiska, MUP je ponovo propustilo da odgovori na pitanje otkud u Crnoj Gori čak 541.000 birača. Razjašnjenja radi, ukazujemo da bi u slučaju da u Crnoj Gori sa 622.000 stanovnika zaista ima toliko birača, bilo svega 13,02% maloljetnih osoba, dok je po nalazu EK 2016. godine bilo 22,02% stanovnika od 0-17 godina.

Takođe, bilo bi dobro kada bi MUP objavilo broj registrovanih državljana u Crnoj Gori, podatak koji nemamo od popisa sprovedenog 2011. godine.

Da bismo približili građanima stepen manipulacija koje je aktuelna vlast spremna da preduzme kako bi opstala, podsjećamo na činjenicu da se uvidom u birački spisak ne može utvrditi ko su birači koji godinama, pa i decenijama, žive u inostranstvu, a upisani su u birački spisak prema njihovom poslednjem prebivalištu u Crnoj Gori prije odlaska u inostranstvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, iako mu je to u nadležnosti, ne čini ništa da po službenoj dužnosti terenskom provjerom utvrdi podatke o državljanima Crne Gore koji ne žive u mjestu koje su prijavili kao svoje poslednje prebivalište jer su napustili Crnu Goru i žive i rade u inostranstvu. Na taj način, svima postaje jasno koliko je dijaspora važna u ostvarivanju izbornih pobjeda DPS-a i zašto je vladajućoj partiji tako bitno da obezbijedi prisustvo njenih članova u Crnoj Gori na dan izbora.

Gospodo iz MUP-a, uvid u birački spisak nije kontrola. Jedino ko može da kontroliše jeste DPS jer ste čak i Državnoj izbornoj komisiji oduzeli tehničku mogućnost da pregleda odjednom veći broj novoupisanih birača, nego to mora da radi jedan po jedan za šta joj je potrebno mnogo više vremena.

Tako što kontroliše i jedino ona ima uvid u promjenu prebivališta i boravišta birača, DPS je preko MUP-a dobila mogućnost da pored opštih podataka, dobije pregled i svih onih posebnih informacija koje se odnose na kreditno zaduženje građana, visinu njihovih primanja, socijalnih davanja, itd. Tako je DPS klasičnom zloupotrebom pronašla još jedan način da ucjenjuje građane i kupuje ljudske duše.

Socijalistička narodna partija Crne Gore će nastaviti da ukazuje na sve neregularnosti u izbornom procesu i u narednom periodu, a čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova bi se morali potruditi malo više da ubijede javnost u istinitost onoga što tvrde. Izbori su blizu, nepravilnosti velike, ali je još veća odlučnost građana da DPS i njene partnere konačno pošalju u prošlost.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.