Категорије
СНП

Bolje bi bilo da NKT zaustavi šverc umjesto što optužuje savjesne građane

Sramotne nove mjere NKT-a govore u prilog tome da je ovo tijelo izgubilo svaku vrstu kredibiliteta, i da se mora pod hitno osnovati novi, nezavisni i stručni organ, koji će se suočiti sa problemom koji nam donosi koronavirus.

Pitamo se po kojim to kriterijuma ljudi iz ovog tijela primjenjuju dvostruke aršine? Zar nije sjever naše države dovoljno pogođen surovom, opustošenom ekonomskom politikom trenutne vlasti, ili je ipak potrebno dodatno ugušiti svaki pokušaj pukog preživljavanja u ovim gradovima?

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje selektivno primjenjivanje sankcija prema određenim regionima ili gradovima. Očigledno je da ovaj partijski organ DPS-a ne donosi odluke na osnovu kritičnosti situacije u kojoj se nalazimo, već direktno na bazi političkih instrukcija režima. Kako drugačije tumačiti činjenicu da smo za desetak dana, od slobodne fri destinacije postali država u kojoj rapidno raste broj zaraženih.

Još jednom upozoravamo ovo partijsko tijelo da nepravedno ne optužuje građane kao krivce trenutne situacije, jer, očigledno glavni problem predstavljaju njihova neodgovornost i ilegalni ulasci građani.

Gospodo iz NKT-a ili vlasti, dobro bi bilo u tom pravcu da zaustavite šverc, koji vam cvjeta i na koji žmurite, umjesto optužbi na račun savjesnih građana. Uostalom, optužbe u tom pravcu i na naš račun nam stižu i iz Novog Pazara i Tutina. Zašto otvoreno ne negirate tvrdnje da je u naselju Lužac jedan slučaj iz Srbije ušao u našu državu na direktnu intervenciju člana NKT-a? Zašto se ministar Janović šetka po Bijelom Polju sa virusno zaraženim osobama? Toliko pitanja na koja naši građani ostaju bez odgovora, i samo potvrđuju naše tvrdnje da ste zalutali u vršenju opvog složenog posla.

SNP poziva građane da odgovornim odnosom prema sebi i svom zdravlju pošalju poruku odgovornosti prema porodici, okruženju i državi, a NKT i ostatak DPS-a i njegovih satelita u najskorije vrijeme čeka zasluženi odmor.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares