Категорије
СНП

Prethodna vlast ojadila i gradski vodovod

Srđan Zekić, član OO SNP Budva

Budvanski pipak hobotnice nije mimoišao ni JP ,,Vodovod” gdje smo zatekli ogromne probleme. Među najvećima su bili ogromni gubici na Vodovodnoj mreži.

Privilegovani hotelijeri i poznati biznismeni u Budvi, bliski organizovanoj kriminalnoj grupi (OKG), bili su divlje priključeni na Vodovodnu mrežu, a za uzvrat su kupovali glasove OKG-DPS. Ova vlast je uštedjela smanjenjem gubitaka i isključenjem nelegalnih potrošača na stotine hiljada eura koji su išli u privatne džepove.

Tokom perioda 2017-2019. godine, osim redovnog održavanja vodovodne i kanalizacione infrastrukture Društva, odrađen je veliki broj rekonstrukcija i izgrađeni su novi djelovi vodovodne i kanalizacione mreže.

Sanirana je havarija na plaži Kamenovo na cjevovodima prečnika 450 mm i 200 mm, prouzrokovana jakim nevremenom koje je dovelo do podizanja nivoa mora. Veliki i jaki talasi su odnijeli 40 m glavnog cjevovoda pomoću kojeg se vodosnadbijeva grad. U naselju Boreti, na putu Budva-Cetinje, postavljen je novi kanalizacioni vod u dužini od 115 m i izgrađeno je 133 m vodovodne mreže.

U naselju Markovići izgrađen je novi cjevovod u dužini od 1100 m sa šahtama za ventile i novim prespajanjem potrošača. Takođe, postavljeni su novi cjevovodi za strelište na brdu Košljun (800 m), na šetalištu na plaži Jaz (400 m), na šetalištu u Petrovcu (150 m), u ulici 13. jul (110 m), zatim u naseljima Podličak (313 m), Bijeli do (40 m), Golubovići (150 m), Buljarica (270 m), i mnogim drugim. Rekonstruisani su i dotrajali cjevovodi na Smokvici gdje je izmješten cjevovod u dužini od 300 m. Drugi cjevovod je prespojen u naselju Golubovići (280), u Brodarskoj ulici (60 m), na Topliškom putu (36 m), iza Doma zdravlja (150 m), cijelom dužinom Ohridske ulice, zatim kod centralnog dječijeg vrtića, na trasi Lastva- Prijevor (200 m) u naselju Poljice, u naselju Čučuci (130 m) i mnogi drugi gdje je bilo potrebe.

Kroz Buljaricu je izgrađen novi krak, novi priključak i montirana je kompletna instalacija za Sea Dance Festival. Nakon završetka festivala instalacije su demontirane, a novi vodovodni krak je ostao kao trajno rješenje za napajanje vodom tog dijela naselja.

Sređena je vodovodna i kanalizaciona mreža na novoizgrađenom kružnom toku na bulevaru u Bečićima, kao i u ulici Slovenska obala (ispod Pošte) gde je dodatno sređena i kanalizaciona crpna stanica. Za poboljšanje vodosnabdijevanja Petrovca izgrađen je još jedan vodovodni krak koji će napajati glavni bazen. Iz tog bazena se potrošači u Petrovcu snabdijevaju vodom.

Na teritoriji cijele opštine Budva ugrađen je veliki broj vatrogasnih hidranata, kao i hidranata za zalivanje zelenih površina. Gdje god je bilo potrebno rekonstruisane su stare i izgrađene nove vodovodne i kanalizacione šahte. Redovno se održavaju i saniraju podmorski kanalizacioni ispusti u Petrovcu i Svetom Stefanu, a opravljen je i havarijski ispust na Slovenskoj plaži.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.