Категорије
Актуелно

Општина Беране поштује Закон о државним симболима: Ко има проблем са тробојком, не познаје историју

Напомињемо, тробојка – застава и крсташ барјак представљају историјске симболе Црне Горе и уживају исту заштиту као и државна застава утврђена законом

Општина Беране је у сусрет Дану државности 13. јулу, сагласно одредбама закона, истакла заставе Црне Горе на згради Општине и на институцијама чији је она оснивач.

Информације које су се појавиле у појединим медијима да се вијоре само тробојке у Беранама су апсолутно нетачне и плод су зле намјере и наставак стварања подјела јер се на званичним страницама Општине Беране на друштвеним мрежама може видјети да су постављене на различитим локацијама у Беранама државне заставе, застава – тробојка и крсташ барјак, саопштили су из беранксе Општине.

„Напомињемо, тробојка – застава и крсташ барјак представљају историјске симболе Црне Горе и уживају исту заштиту као и државна застава утврђена законом“, нагласили су.

Они који имају проблем са тробојком као историјском заставом државе Црне Горе, очито не познају историју своје земље или имају злу намјеру да намјерним манипулацијама симболима ове земље стварају вјештачке друштвене подјеле.

Истакнут крсташ

Подсјећамо, Црна Гора је са овим историјским симболима на Берлинском конгресу 13. јула 1878. године остварила независност и међународно признање, а под тробојком је подигнут општенародни устанак у Црној Гори против фашистичког окупатора 13. јула 1941. године, казали су из СО Беране.

Црна Гора је наша држава, а Беране као центар Сјеверног региона наше државе, поштује важеће законе, државне симболе и празнике.

Истакнута тробојка

Беране воли своју државу и не да за право никоме да то доводи у питање, и као и до сада наставићемо да радимо на превазилажењу вјештачких подјела које производе они којима није циљ грађански склад и напредак Црне Горе.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.