Категорије
СНП

Predsjednik Joković čestitao 13. jul

ANTIFAŠIZAM I SLOBODARSTVO SU VJEČNE VRIJEDNOSTI CRNE GORE

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković u ime SNP i u svoje lično ime svim građanima Crne Gore čestitao je 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti.

„U svijetloj istoriji naše države, 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku. Na taj dan 1941. godine Crna Gora je prva u Evropi podigla ustanak protiv fašističkih okupatora, pokazujući tako da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjeka. Tog dana 1878. godine Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno- pravno priznanje.

SNP Crne Gore sa uvažavanjem gaji sjećanje na te značajne datume naše istorije i odaje počast svim slobodarima i herojima palim za slobodu svoga naroda.

Antifašizam i slobodarstvo vječne su vrijednosti Crne Gore, objedinjene u simbolici 13. jula, koji budi osjećanja ponosa i časti kod svakog građanina Crne Gore. Nikad ne zaboravimo žrtve naših predaka i prenosimo ih našim potomcima kao najveću vrijednost na koju treba da se ugledaju i za koju treba da se zalažu“, kaže se u čestitki predsjednika Jokovića.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.