Категорије
СНП

JPU Dragan Kovačević iz Nikšića na predizbornom zadatku DPS-a

Saopštenje za javnost OO SNP Nikšić

Da smo jos uvijek daleko od proklamovanog i normativno ustanovljene obaveze da javne ustanove budu van političkog uticaja, to vas ovih dana demantuje direktorica Radmila Backović u JPU Dragan Kovačević iz Nikšića.

Poznato je da zaposleni u predškolskim ustanovama koriste godišnji odmor u periodu jul-avgust, da bi im se rješenja o korišćenju, ranijih godina uručivala u septembru za tu godinu.

Pošto su izbori zakazani za 30. avgust, redosled korišćenja godišnjih odmora i prijema rješenja u potpunosti se izmijenio. Svim zaposlenima je naređeno, bez obzira što se neki nalaze i na bolničkom liječenju, da svi moraju doći u sjedište ustanove i lično preuzeti rješenja. Ispostavilo se da ovaj iznenadni gest za ažurnom dokumentacijom i nije zbog rješenja o godišnjem odmoru, već da moraju potpisati liste podrške DPS-a na predstojećim izborima, a ko neće imaće i odgovarajuću sankciju.

Do kada će državne i javne ustanove biti poligon za zloupotrebu od strane trenutno vladajuće DPS, ne znamo ali se nadamo da će 30. avgust za njih biti vreliji dan od kalendarskog.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.