Категорије
СНП

Joković: Mi smo za razgovor i dogovor

Mi smo i te kako raspoloženi za razgovore i pregovore. Spremni smo za razgovore o tome da se napravi što je moguće veća koalicija, ali SNP zasad ne vodi pregovore ni sa jednom partijom o formiranju koalicije, pa ni sa DF-om. Da li ćemo ići samostalno ili ćemo praviti neku koaliciju, o tome ćemo ovih dana donijeti odluku na organima partije. Vjerujem da će to biti do kraja ove sedmice. Do tada ćemo makar znati da li ćemo biti dio koalicije, ako ne budemo znali i s kim, ili ćemo se pripremati za samostalan nastup”, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Zasad, ističe, nema nikakvih pregovora jer su se istinski nadali da će biti jedinstvena lista opozicije i u tom pravcu su i usmjerili svu svoju energiju.

“Međutim, neki su odlučili tako kako su odlučili, nijesu poslušali volju naroda, a narod je želio da jedinstvenom listom opozicije konačno dođe do smjene vlasti u Crnoj Gori. Žao mi je zbog toga, ali ne sumnjam da još ima vremena da se donese dobra odluka”, kazao je Joković.

Upitan za savez “Da svako ima”, koji je formiran prošle godine, a koji su pored SNP-a činili i Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisni poslanici, Joković je rekao da ne isključuje ni mogućnost da tako nastupe i 30. avgusta.

“Mi smo u dobroj komunikaciji, imamo dobre međusobne odnose. Ne isključujemo ni mogućnost da u toj koaliciji nastupimo na izborima. Međutim, trenutno ništa precizno ne možemo reći”, rekao je Joković.

On je istakao da je SNP spreman i za samostalan nastup, ali da će učiniti sve da ispoštuju volju naroda da opozicija nastupi što je moguće jedinstvenije.

Izvor: Borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.